$
משפט

רשות ניירות ערך נגד ספקטרוניקס: "מנסה לחמוק מעולו של קנס כספי"

החברה עתרה לאחרונה לבית המשפט בדרישה לבטל קנס של 137 אלף שקל שהוטל עליה בשל אישור שלא כדין של כהונה כפולה ליחיאל ספקטור כמנכ"ל וכיו"ר

תומר גנון 07:0020.11.13

"העותרת מנסה לחמוק מעולו של העיצום הכספי תוך גיוס קונסטרוקציות משפטיות שאינן נכונות". כך טוענת רשות ניירות ערך בתגובה לעתירה שהגישה חברת ספקטרוניקסבדרישה לבטל קנס בגובה 137 אלף שקל שהוטל עליה.

 

הקנס הוטל על החברה משום שאישרה שלא כדין לבעל השליטה, יחיאל ספקטור, כהונה כפולה כמנכ"ל ויו"ר הדירקטוריון. על פי העתירה, שהוגשה לאחרונה באמצעות עו"ד ויקטור תשובה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, הרשות שקלה תחילה להטיל על החברה עיצום בגובה 1.1 מיליון שקל.

 

שמואל האוזר שמואל האוזר צילום: אוראל כהן

 

הנימוק העיקרי של החברה, הפועלת בתחום מערכות גילוי וכיבוי אש, הוא שנדרשת הוכחה של מחשבה פלילית או רשלנות כדי להטיל עיצום כספי. "עמדת החברה היא שעל הרשות להראות כי החברה פעלה מתוך מחשבה פלילית או לכל הפחות ברשלנות כאשר אפשרה למר ספקטור להמשיך ולכהן כיו"ר הדירקטוריון וכמנכ"ל החברה. אין מחלוקת (והרשות גם לא קבעה אחרת) כי החברה פעלה כך".

 

אלא שרשות ניירות ערך, באמצעות עו"ד ליאב וינבאום, מנהל המחלקה המסחרית בפרקליטות מחוז ת"א (אזרחי), דוחה את הטענה. "בהפרות עיצום כספי אין על הרשות להוכיח מחשבה פלילית אלא רק את עצם ביצוע ההפרה", היא טוענת. "ענייניו של הליך זה בעיצום כספי שהוטל כדין, בגין טעות גלויה על פניה של העותרת באישור כפל כהונה. העותרת מנסה לחמוק מעולו של העיצום הכספי תוך גיוס קונסטרוקציות משפטיות שאינן נכונות. אין לקבל את ההחלה של עקרונות המשפט הפלילי בכלל, והפרשנות לסעיפי חוק העונשים הספציפיים בפרט, על הטלת עיצום כספי כגון זה שהוטל על העותרת".

 

הרשות דוחה גם טענה נוספת של החברה לפיה היא הודיעה לה על כוונתה להטיל עליה את העיצום הכספי באיחור ניכר - למעלה משנה לאחר האסיפה שאישרה את כהונתו הכפולה של ספקטור.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x