$
רכב

יו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים: שימוש בדיבורית אינו מסיח את הדעת בנהיגה

ד"ר יעקב שיינין התייחס לדברים בנייר עמדה שפרסמה הרשות ולפיו הדבר אינו שונה בהרבה מהאזנה לרדיו או דיבור עם הנוסעים האחרים ברכב. עם זאת, לעמדתו יש להקפיד על אכיפת האיסור על שליחת מסרונים

תומר הדר 16:1811.11.13

יו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ד"ר יעקב שיינין קובע כי דיבור בטלפון סלולרי תוך כדי נהיגה אינו מהווה בעיה של היסח דעת ומהווה גורם שולי בלבד בכל הנוגע לאחוז הנפגעים בתאונות דרכים בישראל, כך עולה מנייר עמדה שמפרסמת הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. יודגש כי מדובר בדיבור בטלפון סלולארי המתבצע כחוק, כלומר באמצעות שימוש בדיבורית.

דיבורית. לא מהווה בעיה דיבורית. לא מהווה בעיה צילום: בלומברג

 

לפי שיינין: "היסח הדעת בעת דיבור בטלפון בזמן נהיגה אינו שונה בהרבה מדיבור עם נוסעי הרכב או משמיעת חדשות ברדיו, אבל בוודאי שהוא עדיף על כיוון מכשירים שונים במכונית, עיון במכשיר הניווט, הרהורים ו"חלומות בהקיץ". לפי שיינין,התפיסה המוטעית לגבי משקל היתר של הדיבור בטלפון כגורם לתאונות דרכים, התבססה בזמנו על שני מחקרים בודדים, האחד משנת 1997 (בקנדה) והשני משנת 2005 (באוסטרליה) שעמדו לרשותם מדגמים מוגבלים ובעייתיים, וזכו לביקורות נוקבות והופרכו.

 

מאידך, נתוני אמת של כל 31,000 ההרוגים בתאונות דרכים בשנת 2011 בארה"ב הראו שרק כ-1.2% מכלל ההרוגים היו כתוצאה משמוש בטלפון על ידי אחד הנהגים המעורבים. על פי נייר העמדה, יש להבדיל בין שליחת מסרונים, שיש להקפיד על אכיפת איסורם בעת נהיגה ובין דיבור בדיבורית כחוק. במסגת נייר העמדה קורא שיינין למשטרת ישראל לאסוף מחברות הסלולר נתונים על השימוש במכשירים סלולאריים בעת ביצוע תאונות קטלניות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x