$
בארץ

עיני ביטל את מסיבת העיתונאים; ייפגש הערב עם נתניהו

עיני אמור היה לכנס הערב מסיבת עיתונאים ואחת האפשרויות היתה שיכריז על השבתת המגזר הציבורי, "אם הממשלה לא תפסיק את מה שבהסתדרות מגדירים כצעדים חד־צדדיים והתקפה על העבודה המאורגנת בישראל"

מיקי פלד 15:0807.07.13

ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש הערב (א') עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני, ובכך הביא את עיני לבטל את מסיבת העיתונאים שתיכנן ובה היה צפוי לאיים בהחרפת הצעדים מול הממשלה. אם ללמוד ממקרי העבר, השניים צפויים לפרסם הודעה משותפת ובה ייאמר שכל הצעדים ייעשו בשיתוף פעולה והידברות.

 

 

מה שהוביל את עיני לזמן את מסיבת העיתונאים להערב היא מספר צעדים שמקדמת הממשלה שבהסתדרות רואים בהם כצעדים שמחריפים את מערכת היחסים בין הצדדים.

 

הממשלה פועלת לקידום 4 רפורמות משמעותיות במשק וביחסי העבדה במגזר הציבורי ללא הידברות עם ההסתדרות, לפחות בשלבים הראשונים של הרפורמות - הגבלת זכות השביתה בשירותים חיוניים, התניית קבלת קביעות ובונוסים לעובדי מדינה בהערכת מנהלים ולפני שלושה חודשים גם את פתיחת נתיבי הטיסה מול האיחוד האירופי לתחרות מלאה ללא הסכם קודם שיגן על החברות הישראליות ועובדיה, ופרסום המכרזים לבנייה ותפעול של נמלי ים הפרטיים. הנושא הדרמטי ביותר הוא הגבלת זכות השביתה, שלמעשה לוקח חלק גדול מהכוח של ועדי העובדים. בראש הועדה לרפורמה בשירות המדינה עמדו מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר ונציב שירות המדינה משה דיין

 

עופר עיני ובנימין נתניהו. ייפגשו הערב עופר עיני ובנימין נתניהו. ייפגשו הערב צילום: אמיל סלמן/הארץ, אוראל כהן

  

עיני לא הסתיר בעבר את אי הנחת שלו מהיחסים בין הממשלה להסתדרות, ובמכתב לנתניהו בסוף מאי הא כתב כי "אנו עדים להסתה פרועה וחסרת תקדים בקיצוניותה מצד שרים בכירים בממשלתך כנגד העבודה המאורגנת וציבור העובדים במדינת ישראל".

 

ההתבטאויות היוו רקע ליחסים העכורים בין הצדדים, כך שבניגוד לעבר הממשלה לא פונה אל הההסתדרות על מנת להגיע להסכם ואז מאשרת אותו, אלא שעתה הממשלה מנסה להכתיב את הכיוון ומגדירה לעיני כי לכל היותר הוא יכול לנמל משא ומתן על פרים קטנים יחסית. יותר מהכל, מה שמפריע להסתדרות ולעיני הוא ההוראה של נתניהו עצמו להקים צוות משפטנים שינסח מתווה להגבלת את אפשרות השביתה בשירותים חיוניים כמו נמלי הים והתעופה, חברת החשמל, מקורות, רכבת ועוד. מדובר בסדין אדום מבחינת ההסתדרות, שרואה בזכות השביתה זכות בסיסית של עובדים. זכות זו גם מעוגנת בהסכמים בינלאומיים עליהם חתומה ישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x