$
בארץ

כריית פוספט או זהירות מחשש לפגיעה בבריאות

התומכים בכרייה הניסיונית נשענים על דו"ח של פרופ' שמואל שפירא שהוזמן על ידי משרד ראש הממשלה וטען כי אין סכנה בכרייה. זאת בניגוד לשני דו"חות של משרד הבריאות שטענו כי הכרייה תביא לתחלואה

חן פונדק 08:3024.06.13
הוויכוח סביב שדה בריר נוגע לשאלה אם כרייה של כיל באזור תזיק לתושבי הסביבה - ערד, כסייפה וכפר אל־פורעה. כיל מבקשת לערוך כרייה ניסיונית של שנה ובה ייבדק אם אכן נרשמות חריגות בזיהום האוויר והקרינה במקום עקב הכרייה.

 

סגן שר הבריאות היוצא יעקב ליצמן ושרת הבריאות הטרייה יעל גרמן אימצו את מסקנות משרדם, ולפיהן בהתאם לעקרון הזהירות המונעת ולמחקרים מארה"ב שמראים שאת הסכנה בכריית פוספט מגלים רק אחרי עשרות שנים - הכרייה הניסיונית לא צריכה להיות בשדה בריר אלא בחלופות אחרות. משרד הבריאות אינו מציע את החלופות, ואילו משרד האנרגיה והמים ומינהל התכנון מתנגדים מטעמים הנדסיים בעיקר לחלופה הקיימת - הר נשפה.

 

מכרה פוספטים (ארכיון) מכרה פוספטים (ארכיון)

  

התומכים בכרייה הניסיונית נשענים על דו"ח של פרופ' שמואל שפירא שהוזמן על ידי משרד ראש הממשלה וטען כי אין סכנה בכרייה. זאת בניגוד לשני דו"חות של משרד הבריאות שטענו כי הכרייה תביא לתחלואה.

 

לפי תמ"א 14ג', במכרות הפוספט הקיימים כיום בישראל יש 140 מיליון טונות פוספט. בדיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת סירבו נציגי רותם לענות לשאלת ח"כ סתיו שפיר, מדוע אין מספיק עתודות פוספט ל־20 השנים הבאות. אלא שגם דו"ח משרד האנרגיה על מדיניות הפוספט תומך בטענת החברה - שאת תעשיית הפוספט צריך לתכנן עשרות שנים קדימה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x