$
מחלקים את העוגה
תקציב 2013 גג עמוד

הקרב הגדול על תקציב המדינה: לח"כים היו 6 ימים ללמוד את אלפי עמודי התקציב

תקציב המדינה לשנים 2013-1014 יעלה היום להצבעה במליאת הכנסת. נראה כי חרף הביקורת הציבורית, בקואליציה בטוחים כי יצליחולאשר את התקציב ולא ידרשו לגשת לבחירות חדשות

תומר אביטל 07:2017.06.13

לאחר חודשים של ציפייה תתבקש היום מליאת הכנסת לאשר בקריאה ראשונה את תקציב המדינה לשנים 2013-2014. חברי הקואליציה התבקשו להקפיד על נוכחות, שכן האופוזיציה צפויה לנהל קרב פיליבסטרים שימתח את הדיון לתוך הלילה, וייתכן שאף יאריך אותו ליום שלישי. אולם מדובר במחווה ריקה שרק תאריך את ההתכתשות במליאה: חרף הביקורת הציבורית, הקואליציה מנויה וגמורה לאשר את התקציב. החלופה - פיזור ובחירות חדשות - לא נראית לסיעות הקואליציה כאופציה מוצלחת.

במקרה חירום תוכל הממשלה לקבל ארכה של שבוע אחד אולם בכנסת תמימי דעים כי התקציב יעבור, לאחר מקצה השיפורים, עוד לפני התאריך האחרון: 3 באוגוסט.

 

לאחר אישור התקציב בקריאה ראשונה הוא ינחת על שולחנה של ועדת הכספים, שתצביע על חלקיו ולכל דיון יגיע השר הרלבנטי.

 

 

מליאת הכנסת. הקרב האמיתי יתחולל סביב חוק ההסדרים מליאת הכנסת. הקרב האמיתי יתחולל סביב חוק ההסדרים צילום: מיקי נועם אלון

 

בתקציב עצמו לא צפויים שינויים דרמטיים, מאחר והשרים כבר אישרו אותו בממשלה. מאחורי הקלעים חלקם כבר ניגשו ליו"ר ועדת הכספים ניסן סלונימסקי וביקשו ממנו שיפוצים קלים - כלומר תוספות לתקציבם על חשבון משרדים אחרים - אותם הוא בוחן בימים אלו, עם נטייה לסירוב גורף.

 

הקרב האמיתי יתחולל סביב חוק ההסדרים, כלומר הגזירות. לאחר אישור המליאה, חוק ההסדרים ינחת בוועדות הכנסת, שם ישאפו שאר יושבי ראשי הוועדות למשוך אליהם נתחים ממנו, אולם הרוב יגיע אל ועדת הכספים.

 

 

ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת הכספים. בוחן את בקשות השרים לתוספת תקציב, עם נטייה לסירוב גורף ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת הכספים. בוחן את בקשות השרים לתוספת תקציב, עם נטייה לסירוב גורף צילום: אלכס קולומויסקי

 

המחלקה המשפטית של הכנסת הפיצה לח"כים מסמך מבאר על עשרות סעיפיו של חוק ההסדרים, ומחלקת המחקר והמידע של הכנסת החלה לגבש מסמכים שמשווים את התקציבים של המשרדים לתקציביהם לשנים קודמות, בתוספת ניתוחים מגוונים על סעיפי חוק ההסדרים. החומר הזה ישמש את חברי ועדת הכספים בבואם להילחם בגזירות דוגמת העלאת מס ההכנסה, הטלת מס על עקרות בית וביטול הטבות לאקדמאים. אלא שעל כל גזירה שהח"כים יצליחו למתן הם ייאלצו לבחור באחת אחרת שתספק חלופת הכנסה- דוגמת הטלת מע"מ על פירות וירקות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x