$
משפט

אתי אלון יוצאת נגד החלטת השב"ס: "הציבור מעוניין שאסירה למופת תחזור לחיק החברה"

האסירה המרצה עונש של 17 שנות מאסר על חלקה במעילת הענק בבנק למסחר בהיקף של כ-271 מיליון שקל ביקשה להכיר בהתנהגותה הטובה, אך ועידת השחרורים בראשות השופט שלמה שוהם דחתה את הבקשה. באי כוחה של אלון: "היא עברה הליך שיקום ארוך ומעורר השתאות"

זוהר שחר לוי 20:4319.05.13

אתי אלון, המרצה עונש של 17 שנות מאסר על חלקה במעילת הענק בבנק למסחר, עתרה בסוף השבוע נגד החלטת ועדת השחרורים של השב"ס שלא לשחררה שחרור מוקדם. "הציבור מעוניין לראות שכאשר עסקינן באסירה למופת אשר עברה הליך שיקום ארוך ומעורר השתאות תתוגמל", כתבו באי כוחה של אלון בעתירה והוסיפו כי אם יאושר לה שחרור מוקדם, הדבר "יאפשר לה לחזוק לחיק החברה כאזרחית נורמטיבית ותורמת".

 

החל משנת 2003, מרצה אלון, עונש מאסר של 17 שנה על חלקה במעילה בבנק למסחר, פרשה שהובילה להתמוטטות הבנק, במסגרתה גנבה כספים בהיקפים של יותר מ-271 מיליון שקל.

 

בתחילת החודש הודיעה ועדת השחרורים של שב"ס, בראשות השופט שלמה שוהם, כי החליטה לדחות את בקשתה של אלון לשחרור מוקדם וכי זו תוכל להגיש בקשה חדשה לשחרור מוקדם עוד שנה וחצי.

 

 

אתי אלון. "אסירה למופת" אתי אלון. "אסירה למופת" צילום: טל שחר

 

הוועדה נימקה את החלטתה בנזק הגדול שגרמה אלון בהונאה לבנק, לעובדיו ולציבור הרחב ובכך שמדובר בהונאה בסכומי עתק שהגיעה לכחצי מיליארד שקל. כן צוין בנימוקי הוועדה כי גם העובדה שהכספים שנגנבו מהציבור על ידי אלון הועברו, בעיקר באמצעות אחיה המהמר עופר מקסימוב, לארגוני פשיעה, יש בה כדי "לפגוע פגיעה קשה ביותר בתחושת הביטחון האישי של אזרחי המדינה".

 

אלון עתרה בתגובה, באמצעות עו"ד שי נודל, לבית המשפט המחוזי מרכז בבקשה להורות על שחרורה המוקדם "תחת כל תנאי שיקבע בית המשפט".

 

בעתירה נטען כי הוועדה "שגתה בשיקול דעתה ובסבירות החלטתה, עת קבעה כי אינה ראויה לשחרור מוקדם" וכי מדובר באסירה המרצה את מאסרה הראשון, שמעולם לא הסתבכה עם רשויות החוק והינה "אסירה למופת". בעתירה נטען כי ועדת השחרורים ביססה את ההחלטה שלא לשחררה בטענה כי העבירות שבהן הורשעה הינן עבירות חמורות, אך לא לקחה כלל בחשבון את כל השיקולים העמדים לזכותה. "באיזון הלקוי שנערך בין השיקולים", כך נכתב, "למעשה שפטה הוועדה את אלון פעם נוספת על העבירה בגינה נשפטה ובה הודתה".

 

לפי אלון, לא זו בלבד שאמון הציבור לא ייפגע משחרורה המוקדם, אלא ההפך הוא הנכון. "הציבור", נכתב בעתירה, "מעוניין לראות שכאשר עקסינן באסירה למופת, אשר עברה הליך שיקום ארוך ומעורר השתאות ומביעה רצון רב ומוטיבציה אדירה לשינוי ולשיקום, דווקא במקרים כאלה, הציבור יהיה מעוניין שהאסירה תתוגמל ויואשר לה שחרור מוקדם כך שתוכל לחזור לחיק החברה כאזרחית נורמטיבית ותורמת".

 

בא כוחה של אלון, מביא כדוגמא את בועז יונה שהורשע במסגרת פרשת חפציבה ושוחר שחרור מוקדם במרץ 2012 וכן את אברהם הירשזון ששוחרר בטרם סיים לרצות את עונשו "חרף הפגיעה הקשה באמון הציבור".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x