$
משפט

לבני: "לא אתן ידי להעדפת היהדות על הדמוקרטיה"

נשיא ביהמ"ש העליון קרא בכנס מחוזות לשכת הדין באילת להשכנת שלום בין עורכי הדין המסוכסכים. "קיומו של כנס נפרד הוא עדות לפילוג שמאיים לפגוע במעמד המקצוע והלשכה"

משה גורלי 11:4718.04.13

שרת המשפטים ציפי לבני אמרה כי חזרה לממשלה כי "לשמור על שלטון החוק ולקדם את ההליך המדיני". בפתיחת כנס מחוזות הלשכת עורכי הדין המתקיים באילת אמר לבני: "מעמד בתי המשפט וחוזקן של רשויות האכיפה הוא לא עניין שלהם אלא של כולנו. במאבק בין מקורות הסמכות לחיינו כאן בין החוק ופרשנו השופט לבין התורה ופרשנה הרב. לא אתן ידי להעדפת היהדות על הדמוקרטיה. 

 

"אעמוד מול אלה שינסו לפגוע במערכת המשפט, באתי להגן, לחזק אבל גם לתקן ולשפר. איך מחזירים את אמון הציבור שהולך ופוחת במערכת? השבת האמון עוברת דרך שקיפות ונכונות לביקורת והתנערות מהמעטים שסורחים. אין מי שעומד מעל החוק וחסין מביקורת. אגיש בעצמי תלונה לוועדה לבחירת שופטים על דברים שיוחסו אתמול בתקשורת לשופט, אם הדברים נכונים". לבני התכוונה לשופט נחשון אטינגר מבית המשפט תעבורה פ"ת שהתבטא בבוטות כלפי התובעת.

 

נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס קרא להשכנת שלום בין עורכי הדין המסוכסכים. "קיומו של כנס נפרד הוא עדות לפילוג שמאיים לפגוע במעמד המקצוע והלשכה. אני קורא לשים בצד את המחלוקות ולפעול לישוב ההדורים", אמר גרוניס.

 

נשיא ביהמ"ש העליו, אשר גרוניס נשיא ביהמ"ש העליו, אשר גרוניס צילום: מיקי אלון

 

גרוניס בירך את שרת המשפטים הנכנסת ציפי לבני וציין כי המשימה המשותפת שמונחת לפתחם היא המשך ההתייעלות. "סיימנו מחקר שמשווה כל משקלות התיקים". אמר הנשיא, "בדקנו את עומס העבודה שמטילים תיקים שונים. ההשוואה אינה על בסיס כמותי, אלא על בסיס המשקל השונה שיש לכל תיק. היתרונות הגלומים במחקר משמעותיים: ויסות עומסים בין בתי המשפט השונים, קביעת תיקנון השופטים, שיבוץ שופטים ועוזרים משפטיים וקביעת מדיניות בזמן שמושקע בתיקים". להבדיל מביניש וברק לפניו, גרוניס אינו מדבר על זכויות אדם או טוהר המידות. כולו מושקע אך ורק בשיפור השירות המשפטי.

 

ראש ועד מחוז תל אביב עו"ד אפי נווה קרא לנשיא גרוניס לכונן קוד אתי משותף שינסח ויגדיר את יחסי עורכי הדין ובתי המשפט. "איננו מקדשים את משוב השופטים, אבל עלינו להקים מנגנון שישמור על כבודנו". לשרת המשפטים קרא נווה להשלים חקיקה שתמנע את המשך הצפת המקצוע.

 

פרקליט המדינה משה לדור שב על התנגדותו לביקורת נוספת על הפרקליטות: "אנחנו בעד ביקורת, אנחנו אפילו מזמינים אותה, אבל מבקשים לעשות אותה בדרך מועילה".

 

לדור קבל על הסגנון שהולך ומתפתח בבתי המשפט. "מייצרים חלק מחברינו ואולי גם אנחנו מציאות חדשה של התנהלות אגרסיבית אלימה שמבקשת להשיג יתרונות. אני מבקש להתריע מאג'נדה זו. לעתים היא מלווה אפילו באיומים אישיים. בדרך בוטה קשה מאיימת פונים לפרקליטים. זו פגיעה מסוכנת שצריך להיזהר שלא תהפוך לנורמה. הסיכון אינו רק בפיחות בחדוות העשייה בבית המשפט. הסיכון הוא בהרתעת ביצוע המוטל על שופטים ופרקליטים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x