$
משפט

יש תמורה: עו"ד שסייעו לגבות אגרת רשות השידור גרפו לכיסם 63 מיליון שקל כשכר טרחה

מדובר ב-16 עורכי דין שפעלו מטעם הרשות בשלוש השנים האחרונות. לאחרונה הודיעה הרשות כי לא תגבה עוד שכר טרחה על מכתבי התראה

זוהר שחר לוי 18:4307.02.13
16 עורכי דין שפעלו מטעם רשות השידור גבו בשלוש השנים האחרונות כ-63 מיליון שקל שכר טרחה ועמלות, כך עולה ממסמך של רשות השידור.

 

בחודש שעבר הודיעה הרשות, במסגרת תביעה ייצוגית שהתנהלה נגדה בטענה לגביית יתר, כי לא תגבה שכר טרחה עבור מכתבי ההתראה הנשלחים לאזרחים. בהודעת החדילה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, צוין עוד כי במהלך השנתיים האחרונות נגבה שכר טרחה של 15.3 מיליון שקל מ-108 אלף איש.

 

מדובר בתביעה ייצוגית שהוגשה באוקטובר האחרון לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עוה"ד ניצן גדות ודורון רדעי. התובעת הייצוגית, יהודית טסלר, טענה בתביעה כי רשות השידור גובה ממנה שלא כדין. רשות השידור, נטען, גובה סכומים של 116 שקל עבור משלוח מכתב דרישה מעורך דין, בעוד שלפי חוק היא רשאית לגבות רק 17.4 שקלים בלבד.

 

במסגרת אותה תובענה ייצוגית, דרשו עורכי הדין המייצגים את התובעת בתיק, עוה"ד דורון רדעי וניצן גדות ממשרד רדעי-גדות, לקבל מידע נוסף, לפי חוק חופש המידע, באשר לגביית שכר הטרחה ברשות. במסמך שהעבירה הרשות צוין כי בשנת 2010 עמדו שכר הטרחה והעמלה שנגבו על 14 מיליון שקל, בשנת 2011 עמד הסכום על למעלה מ-17.5 מיליון שקל ובשנת 2012 נגבו כ-30 מיליון שקל.

 

בניין הנהלת רשות השידור בירושלים בניין הנהלת רשות השידור בירושלים צילום: נועם מושקוביץ'

 

אל המסמך של הרשות צורפה גם רשימת עורכי הדין שטיפלו בגביית אגרת הטלוויזיה עבור הרשות. מדובר ברשימה של 16 עורכי דין ובהם: י.שר-אל, ניסים את כהן ניסן, דוד רד, אילת יצחק, פנר גדעון, אחמד מסלאחה, פניאן-פיין-עורוק, פרנקל את קורן, הירי הליל, רייזמן-אפרתי-לשם, אייל לשם, גלר-האן-מרקוביץ-פרג, סנדרוביץ-רינקוב-חמד ואחרים.

 

השירותים שסיפקו עורכי הדין לרשות כוללים, בין היתר, משלוח מכתבי התראה מוקדמים לחייבים, ייצוג הרשות בתביעות, ניסוח כתבי דין, הופעה בערכאות השונות, ייצוג בהליכי בוררות ופשרה וכן ניהול כל הליך נוסף לסילוק החוב של החייב כמו גם ניהול הליכי הוצאה לפועל, במידת הצורך.

 

למסמך שהגיע לידי עורכי הדין רדעי-גדות מצורף גם חוזה לדוגמה עם עורכי הדין שעבדו עם הרשות. בחוזה מצוין, בין השאר כי עבור טיפול בתיק שבו ייפסק לטובת הרשות סכום של עד 50 אלף שקל, ישולם לעורכי הדין שכר טרחה של 5.8 אחוז. עבור טיפול בתיק שבו יפסק לטובת הרשות סכום מעל 50 אלף שקל ועד 300 אלף שקל, יגבו עורכי הדין שכר טרחה של 4.3 אחוז. עבור טיפול בתיק שבו הסכום שייפסק לטובת הרשות גבוה מ-300 אלף שקל, יקבלו עורכי הדין שכר טרחה בגובה 2.6 אחוז.

 

עוד לפי החוזה שנחתם בין עורכי הדין לרשות, מתחייבים עורכי הדין שלא להשתמש במידע אודות החייבים. "לאחר גמר הטיפול בתיק", כך לפי החוזה, "יימחק ממחשביו כל מידע אודות החייב שהטיפול בו יסתיים. המשרד יודיע על מחיקת הפרטים כאמור לרשות. המשרד מתחייב לשמר בסוד, ולא להעביר, להודיע, למסור, לאפשר גישה, או להביא לידיעת כל אדם, כל ידיעה שתגיע אליו בקשר עם ביצוע הסכם זה".

 

עוה״ד ניצן גדות ודורון רדעי מוסרים בתגובה: "אנו מקווים שבעקבות התביעה הייצוגית שהגשנו ייהנה כלל ציבור הצרכנים בשנים הבאות מכך שיתבצע הליך גביה חוקי".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x