$
משפט

פרסום ראשון

הפרקליטות מבקשת להרחיב את כתב האישום נגד דני דנקנר: יואשם בהתחמקות ממס

לפי הבקשה, יואשם בסעיף נוסף של "עריכת הסכם כוזב במטרה להתחמק מתשלום מס". זאת בעקבות חקירה על רקע הסכסוך המתנהל בין דנקנר לגרושתו

זוהר שחר לוי 12:3207.02.13
הפרקליטות מבקשת להוסיף סעיף אישום נוסף לכתב האישום שהוגד נגד יו"ר בנק הפועלים לשעבר, דני דנקנר, שעניינו "עריכת הסכם כוזב במטרה להתחמק מתשלום מס". כך עולה מבקשה שהוגשה הבוקר (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב. סעיף האישום נוסף בעקבות חקירה שהתנהלה בשבועות האחרונים במשטרה, על רקע הסכסוך המתנהל בין דנקנר לגרושתו, שושנה ויזן.

באוקטובר האחרון הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד דנקנר שהתייחס ברובו לעסקה שבה רכש בנק הפועלים את השליטה בבנק הטורקי פוזיטיף. לדנקנר יוחסו עבירות של מירמה והפרת אמונים בתאגיד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון ופגיעה בניהול תקין של עסקי תאגיד בנקאי.

 

דני דנקנר בדיון בבית המשפט דני דנקנר בדיון בבית המשפט צילום: עמית שעל

 

בחודש שעבר כפר דנקנר "מכל וכל" במיוחס לו בכתב האישום וטען כי "פעל בתום לב ובשקיפות מלאה, ללא מודעות כלשהי לביצוע עבירה וללא שמץ כוונת מרמה". "דנקנר", טענו סנגוריו, עוה"ד יוסי בנקל, נבות תל-צור ורות ליטבק, "ראה לכל אורך הדרך אך ורק את טובת בנק הפועלים לנגד עיניו".

 

במקביל לכתב האישום, מתנהל נגד דנקנר וגרושתו, שושנה ויזן, הליך אזרחי בבית משפט השלום בחיפה שהחל בתביעה של מנהל מקרקעי ישראל לפנות את הוילה שבנו בעתלית. הסכסוך מול המנהל, הוביל גם לחשיפת הפרטים על סכסוך הגירושים בין דנקנר לויזן.

 

כעת נראה כי ההליכים המשפטיים סביב הוילה בעתלית, הובילו לכתב אישום מתוקן שהוגש הבוקר לבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת ההליכים הפליליים נגד דנקנר. "בית המשפט מתבקש להורות על תיקון כתב האישום בכך שיתווסף בו אישום חמישי, שעניינו 'עריכת הסכם כוזב במטרה להתחמק מתשלום מס'", כך כותבים בפרקליטות. "אישום זה הוא פרי חקירת חשד חדש, אשר נחקר בשבועות האחרונים במשטרת ישראל, ולא היה ידוע למאשימה במועד הגשת כתב האישום".

 

לפי הפרקליטות, במסגרת הליך השימוע לדנקנר באוגוסט 2012, העלו סנגוריו טענות שונות ואף שלחו מסמכים לביסוס טענותיהם, בהם הסכם מה-16 במאי 2011 בין דנקנר לגרושתו. בין היתר, מוסדרות כביכול בהסכם זכויות בני הזוג בבית המגורים בעתלית. אולם, במסגרת ההליך שמתנהל מול המינהל, כפי שנחשף ב"כלכליסט", הגישה ויזן מסמך ובו טענה כי באותו הסכם נכלל פרט פיקטיבי. על פי הודעתה של ויזן, בשנת 2011 היא חתמה על הסכם מול דנקנר, ולפיו, בין היתר, רכשה את חלקו של דנקנר בנכס, ובתמורה העבירה לבעלותו נכסים בשווי מיליוני שקלים לרבות ארבעה מגרשים.

 

עוד נכתב בהודעתה של ויזן, כי היא הייתה הבעלים הבלעדי של המגרשים, שכולם נרכשו מכספה הפרטי, לאחר שהשניים התגרשו זה מזו. למרות זאת, כך נטען, דנקנר ביקש ממנה, כי בהסכם ירשם כי היא החזיקה בנכסים בנאמנות עבורו. דנקנר טען, כי משיקולי מס, "נוח" לו כי כך יירשמו הדברים בהסכם.

 

לפי האישום הנוסף, דנקנר ביקש מגרושתו לערוך הסכם כוזב במטרה להתחמק מתשלום מס ובמסגרת ההסכם הכוזב התחייבה הגרושה להעביר לו את המגרשים שהחזיקה עבורו בנאמנות. "בפועל", נטען, "ויזן לא החזיקה בנאמנות עבור הנאשם את ארבעת המגרשים בעתלית, אלא המגרשים היוו חלק מהתמורה אותה העבירה הגרושה לדנקנר במסגרת וויתורו על זכויותיו בבית בעתלית".

 

על סמך החוזה הכוזב, נטען עוד, פנה בא כוחו של דנקנר לרשויות המס וביקש לפטור אותו מתשלום מס שבח ומס רכישה עבור העברת המגרשים בעתלית מויזן לדנקנר. "במעשיו", נכתב באישום, "במטרה להתחמק מתשלום מס, הכין הנאשם הצהרה כוזבת או חוזה כוזב. במעשיו השתמש במרמה, ערמה ותחבולה".

 

לפיכך, אומרים עורכי הדין ד"ר מאור אבן חן, טל פרג'ון ומורן ברטפלד מהפרקליטות, זומנה ויזן ביחד עם שני עדים נוספים לחקירה ובהמשך גם דנקנר עצמו זומן לחקירה נוספת וכעת מתבקש תיקונו של כתב האישום. "אל מול האינטרס של הנאשם לקיום הליך הוגן, אשר כאמור אינו נפגע במקרה דנן, עומדים האינטרס הציבורי ושיקולי הצדק שלפיו ראוי לאפשר את תיקון כתב האישום באופן שיתרום לגילוי האמת. התיקון המבוקש נובע מהופעתן של עובדות חדשות הנוגעות לאישום קיים ולראיית הזמה שהועברה ביוזמת צוות ההגנה לידי הפרקליטות. עד להגשת הודעתה של ויזן, לא היה ידוע לפרקליטות כי מדובר בראיה שהועלתה לגביה טענת פיקטיביות".

 

סנגורו של דנקנר, עו"ד יוסי בנקל, מסר: "חבל שהתביעה מנצלת סכסוך על פרשנות הסכם גירושין, כדי לעורר טענות שאפילו היא אינה מאמינה בהן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x