$
משפט

מפרקת האחים עובדיה קיבלה שכר טרחה מהחברה

עו"ד קרן רייכבך־סגל, אחת משתי מפרקות האחים עובדיה, אמרה בבית המשפט שהחברה שילמה לה על הכנת בקשה להקפאת הליכים, אך לא ציינה סכום. קשר כזה אינו אסור אך צדדים בתיק מבקשים מביהמ"ש להחליפה במפרק ללא נגיעה קודמת לחברה

ענת רואה 08:5120.01.13

עו"ד קרן רייכבך־סגל, שמכהנת כאחת משתי המפרקות הזמניות של חברת כוח האדם האחים עובדיה שקרסה, קיבלה שכר טרחה מהחברה ערב הגשת הבקשה להקפאת הליכים בחודש שעבר. כך עלה מדיון שהתקיים בבית המשפט בסוף השבוע שעבר, לאחר שעורכי דין המייצגים עובדים בתיק ביקשו מהשופט להורות על החלפת אחת משתי המפרקות בבעל תפקיד אחר, שלא התמנה לבקשת החברה.

עם רייכבך מכהנת כמפרקת זמנית רו"ח עליזה שרון, שהתמנתה אף היא לבקשת החברה אך לא קיבלה שכר טרחה מפני שלא השתתפה בהכנת הבקשה להקפאת הליכים.

 

בדיון שנערך בבית המשפט אמר עו"ד רמי קוגן, המייצג כ־500 עובדים, כי יש למנות למפרק בעל תפקיד שאין לו נגיעה קודמת לחברה, וטען כי "לגבי חברתי עו"ד רייכבך, וזה לא במחלוקת, היה ייצוג קודם של החברה כפרקליטה".

 

המפרקות רו"ח עליזה שרון (מימין) ועו"ד קרן רייכבך-סגל. "פועלות ללא לאות לטובת העובדים" המפרקות רו"ח עליזה שרון (מימין) ועו"ד קרן רייכבך-סגל. "פועלות ללא לאות לטובת העובדים" צילום: צפריר אביוב

 

הכל תלוי בגובה השכר

 

במענה לדברים השיבה עו"ד רייכבך־סגל כי "הפנייה של האחים עובדיה אליי היתה לצורך הגשת בקשה להקפאת הליכים". היא הוסיפה כי "שכר הטרחה היחיד ששולם היה לבקשה להקפאת הליכים, לא ייצגתי ולא הופעתי בשם האחים עובדיה ולא בשם מי מבעלי מניותיה באף הליך אחר".

 

עו"ד רייכבך־סגל סירבה להשיב לפניית "כלכליסט" בשאלה מהו גובה שכר הטרחה ששולם בגין הכנת הבקשה להקפאת הליכים.

 

לפי פסיקה של השופטת ורדה אלשיך ממרץ 2012, תשלום שכר טרחה של חברה עבור הכנת בקשה להקפאת הליכים הוא לרוב מותר, ומהווה חריג לאיסור הקיים על חברה קורסת לשלם לנושים אחרים שלה. זאת, משום שהדבר עלול להיחשב כ"העדפת נושים" במצב שבו נושה אחד מקבל החוב כלפיו והאחר לא.

 

פסיקת אלשיך ניתנה בתיק הפירוק של חברת גיבור ספורט אקטיב, והיא דחתה בקשה של המפרק עו"ד משה גלר להורות לעו"ד שהכין את בקשת ההקפאה וביצע פעולות עבור החברה ערב הקריסה להחזיר 138 אלף שקל ששולמו לו בטענה שמדובר בהעדפת נושים.

 

אלשיך פסקה כי תשלום לצורך הכנת בקשת הקפאת הליכים לא ייחשב להעדפת נושים, משום שאם כן, החברה לא תוכל להסתייע באנשי מקצוע שיסייעו לה להיחלץ מהקשיים שלה. זאת, לדברי אלשיך, מלבד במקרים חריגים וקיצוניים - למשל כששכר הטרחה הנו חסר פרופורציות באופן שמעורר חשד.

 

במקרה של האחים עובדיה התמנתה עו"ד רייכבך־סגל שהכינה את הבקשה כבעלת תפקיד, ובגין תפקידה היא תקבל בנוסף בסיום ההליך את שכר הטרחה שיפסוק לה בית המשפט. מפסיקתה של השופטת אלשיך עולה כי תשלום שכר הטרחה הוא מותר, בכפוף לכך שסכומו אינו "חסר פרופורציות", כך שלכאורה עולה שלנושים יש צורך במידע מהו גובה השכר ששולם. כאמור, נתון זה אינו ידוע.

 

"כלכליסט" פנה לכונס הרשמי בבקשה לחשוף את גובה השכר ונענה על ידי דובר משרד המשפטים: "אין בידנו בשלב זה את הנתון בדבר גובה שכר הטרחה שגבתה עו"ד רייכבך־סגל בגין הכנת הבקשה להקפאת הליכים. ככל שיהיו בידינו נתונים, אשר נסבור שיש להעבירם לבית המשפט, נעשה זאת". עו"ד רייכבך־סגל לא מסרה תגובה לידיעה.

 

עובדי המינהלה מחכים

 

מבדיקת "כלכליסט" בעניין תשלום משכורת דצמבר לעובדים עולה כי עדיין יש עובדים רבים שלא קיבלו את המשכורת שאמורה היתה להיות משולמת להם ב־9 בינואר.

 

ביום חמישי הגישו המפרקות הזמניות בקשה לבית המשפט הנוגעת לכמה עובדי מינהלה חיוניים בחברה. המפרקות הסבירו כי הן זקוקות לאישור בית המשפט להסדר שיאפשר לשלם לאותם עובדי מינהלה את שכרם, באופן בו כל לקוחות החברה יישאו בחלקים היחסיים של תשלום זה. זאת, משום שעובדי המינהלה נתנו שירות לחברה ולא עבדו מול אף אחד מלקוחות החברה, כך שאין מקור ישיר שיאפשר את מימון המשכורת.

 

במענה לשאלה מדוע בקשה זו הוגשה רק יותר משבוע לאחר שעובדים אלו היו אמורים לקבל את שכרם, מסרו המפרקות הזמניות רו"ח עליזה שרון ועו"ד קרן רייכבך־סגל כי "המפרקות מנהלות את החברה בפירוק הזמני במקצועיות, מול בית המשפט הנכבד ולא על גבי העיתונות. אנו נמשיך לפעול ללא לאות לטובת העובדים באשר הם ולגוף העניין".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x