$
מוסף 10.01.2013

המדריך למהפכה: מה צריך כדי להיות מייקר

לא צריך הבנה באלקטרוניקה, רק אינטרנט וסבלנות ללמוד. כן צריך זמן פנוי, וגם קצת כסף למוצרים בסיסיים. את שאר החומרים מאלתרים

אסף גלעד 08:4710.01.13

גישה

לא צריך הבנה באלקטרוניקה, רק אינטרנט וסבלנות ללמוד. כן צריך זמן פנוי, וגם קצת כסף למוצרים בסיסיים. את שאר החומרים מאלתרים. וצריך לא לעבוד סולו. כל הרעיון הוא בשיתוף.

 

מוצרים

1. מדפסת תלת־ממד של MakerBot: עולה כיום 1,700 דולר, ודגמים ישנים שלה אפשר למצוא

ב־eBay אפילו ב־500 דולר. היא מבוססת על לוחות פלסטיק ABS במגוון צבעים. עד כה נמכרו 5,200 מדפסות לשימוש ביתי, ובמקביל החברה וחברות אחרות מוכרות מדפסות תעשייתיות יותר, שמאפשרות לרופאי שיניים להדפיס שיניים חלופיות, למהנדסים להדפיס לוחות אלקטרוניים ואפילו, בכמה מעבדות, להדפיס רקמות חיות ולגדל כליות.

 

2. סורק תלת־ממדי: סורק של פריימסנס הישראלית או של Zscanner מאפשר לתפוס את המציאות במקום ליצור אותה מהיסוד. החיישן משתמש בלייזרים או במקורות אור אחרים כדי ליצור תמונת תלת־ממד מורכבת מאוד שאפשר להדפיס.

 

3. כרטיס אלקטרוני של Arduino: הכרטיס שהפך את ה"עשה את בעצמך" ל"מייקר". החברה האיטלקית הוציאה כרטיס אלקטרוני בגודל כרטיס אשראי שבנוי במודל קוד פתוח ולכן אפשר להשתמש בו איך שרוצים. עולה 20 דולר בלבד, הוראות ההרכבה שלו פשוטות, והוא משמש בסיס לאינספור המצאות, ממעבד נתונים במאיץ החלקיקים בסרן, דרך חיישן שמתריע לאשה בהיריון בכל פעם שהעובר בועט ועד מכונה שמחוברת לעציץ ומתריעה בחשבון טוויטר על מצבו ("אני צמא, השקה אותי"). לא בכדי נמכרו בשנה שעברה 200 אלף כרטיסים.

 

4. חרט CNC: חותך נתחים מגוש פלסטיק, עץ או מתכת ומאפשר ייצור שלטים, בדים ורהיטים.

 

5. מכונת חיתוך בלייזר: זולה, קלה ויעילה. מציירים ציור, שולחים למכונה - והיא תחתוך לוח פלסטיק, עץ או מתכת לפי הציור. מאפשרת גם הדפסת שכבות שמודבקות לאובייקט תלת־ממדי.

 

תוכנות

1. תוכנות עיצוב CAD: אפילו חינמיות כגון Google SketchUp and Blender. מורידים, מתכננים, ממירים לשפת הדפוס התלת־ממדית Gcode ולוחצים "הדפס".

 

2. אפליקציית אייפד להמרת אובייקט דו־ממדי לתלת־ממדי: 123D Catch של אוטודסק מאפשרת להעלות תמונות רגילות של אובייקט מכל צדדיו ולהמיר אותן לעצם תלת־ממדי שאפשר להדפיס.

 

3. Robot AppStore: סטארט־אפ ישראלי שמפתח אפליקציות לרובוטים, כולל יישום שמאפשר לרובוט הביתי שלכם לזהות את עצמו בראי, לזהות קיר ולנסוע במקביל לו ואפילו לקלוע לסל.

 

קהילה

1. אתרים: thingiverse.com של MakerBot גדוש שרטוטים תלת־ממדיים. instructables.com עמוס מדריכים למלאכות בנייה. makielab.com מתמקד בצעצועים להדפסה. וישנו התנ"ך של המייקרס, המגזין "Make" (makezine.com).

 

2. ירידים: בכל מאי נערך בעמק הסיליקון ה־Maker Faire, שבו מייקרס מציגים אינספור מוצרים וגאדג'טים שבנו לבד, מחליפים טיפים ולומדים להלחים יחד. בסתיו היריד נודד לניו יורק, וברחבי העולם כבר צצים ירידים נוספים (makerfaire.com).

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x