$
ועידת תחזיות 2013

מנכ"ל הגמל של פסגות: "צריך להגדיל החזקה במניות בחיסכון הבינוני והארוך"

לדברי שלומי ברכה בוועידת כלכליסט סביבת הריבית הנמוכה והתארכות תקופת החיסכון של חוסכים צעירים מחייבת הגדלת הרכיב המנייתי; צופה פוטנציאל עליה של 50% במדד S&P 500 האמריקאי

רחלי בינדמן 14:4725.12.12

 "הנכסים הפיננסים בעולם עברו תהפוכות בשנים האחרונות ובחלקם נרשמו רמות שיא ושפל היסטוריות פעמים רבות בחמש השנים האחרונות וזאת על רקע המצב הקיצוני אליו נקלעו משקי העולם", אמר שלומי ברכה, מנכ"ל חברת הגמל של פסגות בוועידת תחזיות 2013 של "כלכליסט".

 

"לדעתי כדאי להחזיק יותר מניות בתיקי ההשקעות של כולנו גם בחיסכון הפנסיוני וגם בחיסכון הקצר. שיעור ההשקעה במניות בתיק נכסי הציבור הסתכם ב-22% זה פחות או יותר הממוצע שאפשר לראות בשש השנים האחרונות. מדובר ברמה ממוצעת. הדבר העיקרי שהשתנה הוא שאחוז ההחזקה במניות בחו"ל גדל משמעותית מ-2007 ל-2012 מ-14% ל-30% מתיק המניות של הציבור – זה שינוי שרק ילך ויתגבר ויאפשר למשקיעים להחזיק שיעור מניות גבוה יותר. אחת הסיבות לשיעור המניות הנמוך יחסית הוא שקרנות הפנסיה הוותיקות שמנהלות 330 מיליארד שקל היו מוגבלות עד לא מזמן עד 10% למניות. המגבלה צומצמה והם יכולים להגיע עד 22%. במדינה שבה דמוגרפית יש יותר אנשים צעירים ובהגדרה יש להם הרבה שנות חיסכון הם צריכים להחזיק יותר מניות", הסביר ברכה.

 

שלומי ברכה, מנכ"ל הגמל של פסגות שלומי ברכה, מנכ"ל הגמל של פסגות צילום: ענר גרין

 

לדבריו "בשנת 2000 55% מקרב בני 40 בארצות הברית הורו לקרן הפנסיה שלהם להחזיק מעל 80% במניות. המספר ירד ל-40% אבל עדין הקרנות מחזיקות הרבה יותר מניות מאשר ישראל. למה בעצם רואים את הדברים האלה? בסופו של יום הדבר העיקרי שגורם לתנועות בשוק הוא מה עשו הנכסים הפיננסים בעבר. המשקיעים הקטינו מניות כי הגיבו למה שעשו מדדי המניות המובילים. עד המשבר של 2008 נכנס כסף לשוק המניות כל שנה כסף רב כי שוק המניות הניב תשואה חיובית רציפה. אחרי הנפילה ב-2008 ראינו בריחה. הכסף רודף אחר השוק. טעמי המשקיעים נעו מחיבה גבוהה למניות ואז מעבר לחיבה לאג"ח. האם נכון כעת לנוע לכיוון השני? " תוהה ברכה.

 

"זו אמת בסיסית שאולי נשכחה שמניות לאורך זמן אמורות לעשות תשואות גבוהות מאג"ח. בחמש השנים האחרונות משקיע אומר לעצמו שמניות יודעות גם לרדת 50% בשנה ואילו באג"ח הרווחתי יותר אבל לאורך זמן זה לא עובד. היום כשמחזיקים באג"ח מחזיקים באג"ח בעיקר של ממשלות ואג"ח בדירוגים גבוהים ואז פוטנציאל התשואה מגיע לאחוזים בודדים. הבעיה האמיתית באג"ח שיש גם פוטנציאל הפסד – חשש מעליית תשואות באג"ח ממשלתיות ושחיקה ריאלית של הכסף בתשואות של 1.7% בארה"ב יש סיכוי שגם לא תהיה תשואה ריאלית".

 

ברכה הוסיף כי "הדברים שישפיעו לטובה על שוק המניות הם סביבת ריבית נמוכה שתמשיך לשרור ותמיכת הבנקים המרכזיים. המצב באירופה גרוע אבל הוא כנראה עבר את השפל שלו. התמחור של המניות בעולם אטרקטיבי. החברות בארה"ב מתייעלות לאחר עשור שלא חווה צמיחה משמעותי". לדברי ברכה, "יש פוטנציאל אפסייד של 50% ב-S&P הרבה יותר גבוה מאחזקה באג"ח"
בטל שלח
    לכל התגובות
    x