$
דו"ח מצב המדינה

דו"ח מצב המדינה

דו"ח טאוב: המדינה הוציאה רק 15.7% מהתוצר ב־2012 על רווחה

כך מעריך מרכז טאוב, המגלה כי ההוצאה החברתית ביחס לתוצר בישראל נמצאת במגמת ירידה וכי היא מדורגת אחרונה בתחום מבין מדינות ה־OECD

מיקי פלד 07:0027.11.12

ההוצאה על שירותים חברתיים בישראל היא הנמוכה ביותר מבין מדינות ה־OECD - כך עולה מדו"ח מצב המדינה 2011–2012 השנתי של מרכז טאוב.

 

הדו"ח בדק את ההוצאות הממשלתיות על שירותי רווחה במדינה כחלק מהתוצר השנתי של המשק, וגילה כי בישראל ההוצאה על שירותים חברתיים שונים (בעיקר בריאות, מערכת רווחה וקצבאות) ירדה מכ־16% מהתוצר ב־1995 לכ־15% ב־2007, השנה האחרונה שנבדקה. עם זאת, מחברי הדו"ח פרופ' מיכאל שלו, פרופ' ג'וני גל ושגית אזרי־ויזל כותבים כי על פי הערכות ראשוניות לא נראה שמשהו השתנה באופן מהותי במצב מ־2007 ועד היום, שכן על פי התחזית ל־2012 שיעור הוצאות המדינה על שירותי הרווחה לציבור יעמוד על 15.7% בלבד.

 

כתבות נוספות בנושא דו"ח מצב המדינה של מרכז טאוב

תלמד, תעבוד, תרוויח - כבר לא בהכרח נכון

המחאה הקטינה מעט את אי-השוויון

פרופ' בן דוד: סכנה קיומית למדינה

היעדר השכלה גבוהה מקשה על מציאת עבודה יותר מבעבר

מחיר החינוך לגיל הרך מכביד יותר על כיסו של החמישון התחתון

משקי הבית לא יוכלו להמשיך ולממן מכיסם את הוצאות הסיעוד התופחות

הפרטת השירותים החברתיים עלתה למשקי הבית ביוקר

 

 

המחברים קובעים, לפיכך, כי המדיניות הישראלית בנוגע להוצאות מדיניות הרווחה בכל התחומים מלבד בריאות דומה

הרבה יותר לזו של ארצות הברית מאשר לשל מדינות אירופה. "בדומה לארצות הברית, מדיניות הרווחה בישראל מתרכזת בהגנה על האזרחים מסיכונים או בפיצויים על אסונות בלתי צפויים. ממשלותיהן של שתי המדינות מוציאות סכום נמוך יחסית על תחומים שטמון בהם פוטנציאל לשפר את מצבם הכלכלי של האזרחים לטווח הארוך: מדיניות תעסוקה פעילה, דיור ועוד".

 

עם זאת, לפי הדו"ח קיימים גם ענפים סוציאליים שבהם כמעט לא היה צמצום, כגון ההוצאות הציבוריות על משפחות עם ילדים - מענקי לידה, חופשות לידה ומעונות יום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x