$
משפט

המדינה על בקשת פניציה לחברה למערכת הולכת הגז: "אין כל בסיס לבקשה"

בתגובה לבקשת הנאמן לחבר את המפעל למערכת אמרה המדינה כי לא הובטח למפעל דבר. גם נתג"ז דחתה בתגובתה את הבקשה

יצחק דנון 15:5110.10.12

המדינה וחברת נתיבי הגז הטבעי לישראל (נתג"ז) דחו את בקשת הנאמן של פניציה לחבר את המפעל, שנקלע לקשיים, למערכת הולכת הגז הטבעי בתגובות שהגישו לדרישה. החיבור נועד להפחית את עלויות הייצור.

 

לטענת נתג"ז, היא אינה מוסמכת לקבוע את התוואי של צנרת ההולכה או את זהות הצרכנים שיחוברו למערכת, ומעולם לא התחייבה בפני פניציה כי המפעל יחובר למערכת ההולכה בלוח זמנים כזה או אחר.

 

נתג"ז מוכנה לבצע את הפעולות הדרושות על מנת לחבר את המפעל למערכת בתוך פרק זמן קצר ככל הניתן אם יינתנו לה האישורים הדרושים וייקבעו מקורות המימון להנחתו של הצינור עד למפעל באורך של כ-26 ק"מ. עד כה, מציינת נתג"ז, פניציה לא חתמה על הסכם ההולכה ועל כן היא אינה יכולה להתקדם בביצוע העבודות, אולם חלה כבר התקדמות ניכרת לקראת גיבוש הסכם שכזה.

 

לדברי נתג"ז, פניציה נדרשת להשתתף בעלות הקמתו של הצינור מבית קשת ועד למפעל בהיקף של כ-22 מיליון שקל, ותשלום זה הוא בנוסף על עלויות החיבור הרגילות שהיא נדרשת לשאת בהם לצורך התחברות למערכת ההולכה המסתכמות בסך של 40-30 מיליון שקל.

 

לפי הידוע לנתג"ז, בישיבת הממשלה שהתקיימה לפני כ-3 שבועות הוחלט כי עלות ההקמה של המקטע מבית קשת לאזור התעשייה ציפורית תושת על כלל משתמשי המערכת, וכי פניציה תחויב רק בעלויות החיבור של המערכת והצריכה השוטפת.

 

המדינה הגישה כאמור אף היא את תגובתה לבקשת הנאמן לחייבה לחבר את המפעל לרשת הולכת הגז הטבעי, ולשפות את פניציה בסך של 5 מיליון שקל לחודש עד למועד החיבור בשל עלויות הייצור. על פי תגובתה אין כל בסיס לבקשה, ויש לדחותה על הסף. לדברי המדינה, אין כל ראיה לקיומה של חובה משפטית כלשהי כלפי המפעל, ולמפעל לא ניתנה הבטחה  בנוגע לחיבורו לצינור הולכת הגז הטבעי.

 

בנוגע לסעד הכספי, לדברי המדינה מדובר ב"ניסיון חסר עילה שבדין לגבות ממנה כספים בהיותה כיס עמוק".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x