$
בארץ

BDI: עלייה בשיעור החברות שנמצאות בסכנת קריסה

לפי מדד הסיכון העסקי של החברה לרבעון השני, 11.9% מהחברות במשק נמצאות ברמות סיכון גבוהות ומסוכנות; התחומים המסוכנים ביותר הם המסעדות ובתי הקפה, התיירות ובתי המלון, ההובלות והשירותים

הדר קנה 14:3729.07.12

"כ-11.9% מהחברות במשק בישראל נמצאות ברמות סיכון גבוהות ומסוכנות" - כך עולה ממדד הסיכון של כלל המשק לרבעון השני שמפרסמת חברת המידע העסקי BDI.

 

על פי המדד, עמד הסיכון העסקי של החברות והעסקים במשק בסיכום הרבעון השני של השנה על רמה של 6.25, הרעה לעומת הרבעון הקודם אז עמד מדד הסיכון על 6.09. זאת, כשברבעון המקביל אשתקד עמד המדד על 5.82.

 

מדד הסיכון המשולב של BdiCoface נע בסולם שבין 1 ל-10, כאשר 1 משקף את רמת הסיכון הנמוכה והטובה ביותר ואילו 10 משקף את רמת הסיכון העסקי הגבוהה והמסוכנת ביותר.

 

מסעדה. רמת סיכון גבוהה מסעדה. רמת סיכון גבוהה צילום: צביקה טישלר

 

את רשימת הענפים החלשים והמסוכנים ביותר מוביל ענף המסעדות ובתי הקפה, על אף שהשתפר מעט באופן נקודתי בהשוואה לרבעון הקודם - 6.98 לעומת 7.05. אחריו ברשימת הענפים החלשים נמצא ענף התיירות ובתי המלון שזכה לדירוג של 6.81. לשירותי ההובלות דירוג של 6.57 וענף השירותים קיבל דירוג של 6.53 במדד הסיכון הענפי.

   

את הענפים הבטוחים ביותר מוביל ענף תעשיית הכימיקלים עם דירוג של 4.98. במקום השני נמצא ענף תעשיית המתכת שסיכונו העסקי עמד בסוף הרבעון על 5.21. אחרי ענפי הכימיקלים והמתכת נמצא ענף תעשיית הנייר והקרטון עם ציון של 5.26 בדירוג ושיווק וסיטונאות מוצרי דפוס והוצאה לאור עם 5.47 בדירוג.

 

לדברי אייל ינאי, מנכ"ל משותף ב-BDI, "העלייה בסיכון החברות במשק נובעת בעיקר מקשיי מימון. הבנקים החמירו את הקריטריונים לקבלת אשראי כששוק ההון כמקור גיוס התייבש לחלוטין. בנוסף, חלה התייקרות של התשומות וחומרי הגלם בצד חשש להעלאות מחירים על רקע המחאה החברתית ואובדן רווחיות. כמובן שההשלכות על המגזר העסקי אינן חיוביות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x