$
בארץ

אריק שמידט: "בעתיד החלשים יהפכו לחזקים"

יו"ר גוגל אמר במליאת הפתיחה של ועידת הנשיא כי עניי העולם יהנו בעתיד מ"מהפכת הסמארטפונים". לדבריו לעילית לא יהיה עוד "מונופול על מידע"

עומר כביר 18:5919.06.12
"אוכלוסיית העולם מונה 7 מיליארד איש. אנחנו חושבים שכולם מקוונים, אבל רק ל-2 מיליארד אנשים יש גישה לרשת. הרשת העולמית עדיין לא עומדת בשם הזה. תמיד יהיה פער דיגיטלי כלשהו" – כך אמר יו"ר גוגל, אריק שמידט, במליאת הפתיחה של ועידת הנשיא שנערכת השבוע בירושלים.

 

שמידט דיבר על שלושה עתידים שונים שנכונים לקבוצות אוכלוסייה שונות: "העתיד הראשון שייך למיעוט קטן ומיוחס של בעלי ממון, שחיים במדינות עם כלכלות מתקדמות וממשל דמוקרטי. בשביל האנשים האלו, השמיים הם הגבול. הם ייהנו מעולם של מהירות גלישה בלתי מוגבלת, ומכשירים קטנים שישולבו בכל מקום, מציאות וירטואלית ורובטים הם מציאות לא רחוקה. המדע הבדיוני יהפוך בשבילם למציאות.

 

"לצידם יש קבוצה שנייה וגדולה יותר שגם היא מתקדמת טכנולוגית. זה דור שגדל עם טכנולוגיה מתקדמת כחלק מחיי היומיום, אבל מדובר באנשיי מעמד הביניים. הם לא יכולים להרשות לעצמם את הכול. אבל גם בשבילם הטכנולוגיה תפתח עולמות חדשים".

 

לדבריו, "קבוצה זו גדלה מהר, אבל היא עדיין מיעוט. לרוב, 5 המיליארד הנותרים מחכה עתיד אחר: בשנים הקרובות יהיו שיפורים משמעותיים בתשתית הטכנולוגית של העולם המתפתח. בשבילם העתיד לא יהיה מודמים או ADSL, אלא סמארטפונים. מהפכת הסמארטפונים תהיה בינלאומית. חוויית המובייל תהיה זמינה לכולם בשבריר ממחירה כיום".

 

שמידט הוסיף שהמשמעות היא כי "לעניי העולם יהיה סופר מחשב בכיס. זה לא מספיק כדי להתחבר לרשת, אבל סמארטפונים לא צריכים שרת מרכזי – הם יכולים לדבר אחד עם השני. זו תהיה רשת של אנשים שנפגשים ומדברים. קישוריות, גם בכמויות צנועות, משנה חיים. בעתיד עדיין תהיה עילית, אבל לא יהיה לה מונופול על מידע ואפשרויות. החלשים יהפכו לחזקים. החברה צריכה ליצור את התנאים הנכונים כדי לאפשר שגשוג".

 

שמידט נואם בוועידה שמידט נואם בוועידה צילום: מיקי אלון

 

המגה-משקיע יורי מילנר, שהשקיע בחברות כמו פייסבוק, טוויטר, ספוטיפיי וגרופון, דיבר על הצמיחה של הרשת בעבר ובעתיד: "עד 2015, 6 מיליארד אנשים יהיו מחוברים לאינטרנט. אימוץ הרשת מהיר יותר מאימוץ הרדיו, הטלוויזיה והטלפונים הסלולריים. בתוך עשר שנים כמעט כל האנשים בעולם יהיו מחוברים זה לזה. כיום יש 5 מיליארד מכשירים מחוברים, ובתוך עשור המספר יגיע ל-20 מיליארד מכשירים.

 

"כיום אנחנו מייצרים ביום אחד את אותה כמות מידע שיוצרה מתחילת הציביליזציה ועד 2003. המידע הזה גם משותף בקצב שגדל בטור הנדסי בשירותים כמו פייסבוק, טוויטר או אימייל. כל שנתיים כמות המידע שאנשים משתפים זה עם זה מוכפלת, דבר המכונה חוק צוקרברג".

 

מצב זה, לדבריו, יביא ליצירתו של מוח גלובלי, שילוב אינטלגנציה אנושית עם אינטליגנציה מלאכותית. "השילוב של אנשים ומכשירים מחוברים ייצור בעתיד יקום אחד שיוביל הרבה חדשנות עולמית", אמר מילנר. "בשנים הבאות אם תשאלו שאלה ברשת לא תוכלו לדעת מי עונה עליה – מחשב, אדם, או שילוב שלהם – וגם לא תוכלו לדעת מי שואל את השאלה. זה יהיה משהו גלובלי, בלי מחסומי שפה כי כבר יש טכנולוגיה שמאפשרת תרגום מיידי".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x