$
קריירה

עובדי כלל ביטוח: המנהלים לוחצים לבטל את ההצטרפות לוועד

בימים האחרונים פחת מספר המצטרפים. מחר ישוב יו"ר ההסתדרות עופר עיני מחופשה, והעובדים מקווים שיתערב בנעשה, וישנה את המגמה

מיקי פלד 18:3410.06.12
עיני עובדי כלל ביטוח שהתאגדו בהסתדרות נשואות אל מחר (ב'), היום שבו ישוב יו"ר ההסתדרות עופר עיני מחופשה בחו"ל. העובדים מקווים כי חזרתו של עיני והתערבותו בנעשה בחברה תצליח לשנות את המגמה של הימים האחרונים, שבה כמות המצטרפים להתארגנות היא קטנה יחסית לאחר מסות של מאות עובדים ביום בימים הראשונים.

 

גם היום המשיכו עובדים בקבוצת כלל לטעון כי מופעל עליהם לחץ כבד מצד ההנהלה למנוע את מהלך ההתארגנות והקמת ועד עובדים יציג בקבוצה. לפי דיווחי העובדים, עד כה הצטרפו כ-1,000 עובדים מתוך 4,000 עובדי הקבוצה, וכ-60 ביטלו את חברותם. אחדים מהעובדים אף טענו כי כמה מטפסי ביטול החברות נראים דומים באופן מעורר תמיהה, כאילו הוכנו מראש. על מנת להקים ועד עובדים יציג לפחות שליש מהעובדים צריכים לחתום על הצטרפות לחברות בהסתדרות, כלומר לפחות כ-1,400 עובדים.

 

חברי ועד הפעולה שקם בשבוע שעבר אמרו היום בשיחה עם "כלכליסט" כי "אמנם יש הוראה של ההנהלה שהמנהלים צריכים להסביר לעובדים על משמעויות ההתארגנות, אולם בפועל המנהלים מפעילים לחץ של ממש על עובדים שחתמו לבטל את ההצטרפות". רוני רז, יו"ר ועד הפעולה, הוסיף כי "קשה להתמודד עם 200 מנהלים שעוברים עובד עובד ומפעילים לחץ. שמעתי על מנהלים שאומרים לעובדים שאף יקחו להם את המשכורת 13 והטבות אחרות".

 

בימים האחרונים אף החל מנכ"ל הקבוצה, שי טלמון, לקיים פגישות רבות עם מנהלים בדרגות שונות, והגיע לפגוש עובדים במחלקות של הקבוצה. לדברי העובדים טלמון העביר מסר שהוא יודע כי עד כה היה נתק בין העובדים להנהלה הבכירה, אך עתה הוא יתקן את המצב.

 

שי טלמון. נפגש עם מנהלים ועם עובדים שי טלמון. נפגש עם מנהלים ועם עובדים

 

נוחי כרגע לא על הפרק

 

אם יקום ועד, מדובר יהיה בוועד עובדים ראשון ב-20 השנה האחרונות מקרב חברות הביטוח. לא מן הנמנע כי עיניהן של מנהלים בחברות ביטוח נוספות נשואות עתה אל הנהלת כלל. כאשר מצרפים עובדה זו למכתב ששלח טלמון לעובדים בשבוע שעבר, שבו רמז באופן שלא משתמע לשתי פנים כי אין מקום לוועדים בענף הביטוח, גם העובדים מתחילים להבין כי מהלך ההתארגנות לא יהיה פשוט כפי שהיה נראה בימים הראשונים.

 

אם לשפוט לפי התארגנויות עובדים קודמות, זהו השלב בניסיון ההתארגנות שבו העובדים צריכים להעביר את הלחץ מעליהם בחזרה אל ההנהלה. מהלך שכזה נעשה לרוב באמצעות ניהול מאבק בשטח בעזרת הפגנות, כנסים ולחץ תקשורתי על ההנהלה הבכירה של הקבוצה. עם זאת, כרגע לא נשקלת האפשרות לפנות אל הבעלים של כלל, נוחי דנקנר, שנחשב לבעל יחסים טובים עם ועד העובדים בשופרסל שבבעלותו, ורגיל לעבוד עם ועדים בחברות נוספות כמו נייר חדרה או מכתשים אגן.

 

מכלל נמסר כי "הנהלת כלל שבה ומדגישה שלעובדים יש חופש בחירה, וחשוב שיהיה להם את כל המידע כדי שיוכלו לקבל החלטות. בתוך החברה מתנהל דיון בין תומכי המהלך ומתנגדיו שבו משתתפים הן עובדים והן מנהלים. כל טענה על איומים כביכול היא בגדר רכילות לא מבוססת. אם תהיה טענה ספציפית כנגד אדם ספציפי ניתן יהיה לבדוק אותה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x