$
משפט

הצרות של תשובה לא תמו: תביעה נגזרת נגד תנאי הפרישה של גדעון תדמור

על פי התביעה שהגיש בעל מניות בחברה, חלק מתנאי הפרישה שקיבל מנכ"ל דלק אנרגיה לשעבר מהווים חלוקה אסורה ויש לבטל אותם

מארק שון 09:5101.02.12

יום לאחר שהגיעו להסדר חוב בדלק נדל"ן, הצרות של יצחק תשובה ומנהלי החברה אינן מסתיימות: למחלקה הכלכלית בבית המשפט בתל אביב הוגשה היום (ד') בקשה לאשר תביעה נגזרת נגד מנהלי חברה אחרת בקבוצה, דלק אנרגיה. בבקשה לתביעה, שהגיש בעל מניות בחברה באמצעות עורך הדין עמית מנור, נטען

כי חלק מתנאי הפרישה של המנכ"ל היוצא של דלק אנרגיה, גדעון תדמור, מהווים חלוקה אסורה על פי חוק החברות וכי דינם להתבטל. ברשימת הנתבעים מופיעים מנהלי החברה, ביניהם אסי ברטפלד, משה ברקת ועידן וולס.

 

תדמור פרש מתפקידו באוקטובר האחרון, לאחר ששימש כמנכ"ל דלק אנרגיה במשך למעלה מעשור. כחלק מתנאי הפרישה שלו, קיבל תדמור מהחברה 184,475 אופציות הניתנות למימוש למניות של החברה. עם סיום עבודתו הוסכם כי חלק מהאופציות ימומשו למזומן (כ-53.5 מיליון שקל), חלק נוסף ימומש ל-39 אלף מניות בחברה, ויתר האופציות נותרו בידיו וניתנות למימוש למניות החברה עד תחילת נובמבר 2012.

  

לטענת התובע, החלק הבעייתי בתנאי הפרישה של תדמור הוא הזכות שניתנה לו לחייב את החברה לרכוש ממנו את מניות החברה שבידיו. על פי חוק החברות, התחייבות של החברה לרכוש מניות של עצמה מהווה חלוקה, ובדומה לחלוקת דיבידנד, צריכה להיבחן על פי המבחנים הקבועים בחוק - מבחן הרווח ומבחן יכולת הפרעון.

 

"החברה נתנה לתדמור אופציית מכר (אופציית PUT), שמשמעה היכולת של תדמור לחייב את החברה לרכוש ממנו את המניות שמומשו על ידו (כמות של 39,488 מניות) ומניות נוספות שיקבל לאחר שיממש את האופציות המצויות בידיו (73,790 אופציות), ובסך הכל כ-113,000 מניות", נכתב בתביעה, "מדובר בחלוקה אסורה".

 

על פי התובע, בפועל מדובר בהתחייבות של החברה לתשלום של למעלה מ-150 מיליון שקל (המחיר ביום החלוקה של 113 אלף מניות תדמור), דבר שאינו מקיים את מבחן הרווח, כיוון שהעודפים לחלוקה בחברה מסתכמים ב-16 מיליון שקל בלבד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x