$
דיבידנדים

דיבידנדים: מה לא בסדר בתמונה?

כיצד זכו החברה לישראל, כיל ובזן לכך שבית הספר לקיימות שהוקם במרכז הבינתחומי בהרצליה ייקרא דווקא על שמן

יסמין גיל 09:1115.01.12

 

אני מזהם משמע אני ירוק אני מזהם משמע אני ירוק צילום: אוראל כהן

 

מיד כשמתבוננים בשלט הזה מרגישים שמשהו לא בסדר, אבל חולפות כמה שניות עד שנופל האסימון. "בית הספר לקיימות - מייסודן של החברה לישראל, כיל ובזן". כן, הכשל נמצא בחיבור בין חלקי המשפט.

 

"קיימות" היא מושג יסוד מתחום איכות הסביבה, שמשמעותו הבסיסית שמירה על הסביבה ועל משאבי הטבע למען הדורות הבאים ושימוש בהם רק באופן הדרוש לקיומו של הדור הנוכחי. כיל (כימיקלים לישראל) ובזן (בתי זיקוק לנפט) הן חברות בנות של החברה לישראל שבשליטת משפחת עופר. הראשונה גורפת הון עתק מניצול משאבי ים המלח, אגב פגיעה אנושה בו ובסביבתו. השנייה היא זו ששתי "ארובות הלבנייה" הענקיות שלה במפרץ חיפה הפכו לסמל זיהום האוויר במפרץ.

 

כיצד זכו אם כך החברות הללו שבית הספר לקיימות שהוקם במרכז הבינתחומי בהרצליה ייקרא דווקא על שמן? התשובה טמונה בכיס העמוק של עידן עופר, תורם ותיק ואחד הדירקטורים בבינתחומי. בית הספר לתקשורת במוסד נקרא על שם אביו, סמי עופר. כשמייסד הבינתחומי אוריאל רייכמן החליט להקים את הפקולטה לקיימות, הוא סגר עם עידן עופר על תרומה, שממנה הועברו עד כה 7.5 מיליון שקל. בתמורה נקרא בית הספר החדש על שם החברות שבשליטתו, ומזניק בכך את מושג ה־Greenwash לשיאים חדשים. מהבינתחומי נמסר כי "תרומה של ארגונים וחברות עסקיות למוסדות אקדמיים היא דבר מקובל בעולם".

 

מהחברה לישראל נמסר כי "הקמת ביה"ס הינה חלק מסדרה של פעולות שיוזמות החברות בקבוצה להגברת הידע והמומחיות בנושאי הסביבה והתעשייה ושיפור יחסי הגומלין ביניהן".

 

כמה דוברים צריך שר אחד

 

משרד האוצר הצטייד, שוב, ביועץ תקשורת חיצוני. בכל זאת, תמיד כדאי להיות מוכנים להמשך אישור דו"ח טרכטנברג, ועדת הריכוזיות ובעיית עובדי הקבלן - ונראה שמערך הדוברות הפנימי פשוט לא מספיק. מי שנבחר הפעם הוא מוטי שרף, שמשרד האוצר לא זר לו: ב־1995 שימש כסגן דובר המשרד. ב־1998 שימש כיועץ התקשורת של שר האוצר לשעבר (וכיום שר המשפטים) יעקב נאמן. בסוף 2008 שכר אותו שר האוצר דאז רוני בראון לטפל בענייני המשבר הכלכלי העולמי, הוא צפוי לספק ייעוץ אסטרטגי ברמת המאקרו לגבי נושאים שונים, לצד מערך הדוברות של המשרד שימשיך להתנהל בשוטף.

 

מוטי שרף מוטי שרף

שרף נבחר בשבוע שעבר על ידי ועדת מכרזים של המשרד עם חוזה למשך חצי שנה, על בסיס מספר שעות ייעוץ קבוע מראש: עד מקסימום 40 שעות בכל חודש, כאשר התשלום לשעת ייעוץ מוערך בממוצע של כ־200 שקל, כלומר כ־48 אלף שקל בסך הכל על חשבון משלם המסים.

 

במכרז התמודדו גם משרדי הייעוץ התקשורתי של דן אורן ויוניק. עד לפני כמה שבועות עבד עם משרד האוצר היועץ התקשורתי משה דבי. דבי טיפל בין היתר בנושא עובדי הקבלן. המאבק הזה טרם הגיע לסיומו, אבל דבי כאמור כבר לא שם כדי לתת עצה לשר האוצר.

 

 

 

 

 

כלכליסט בארטיסט

 

נירה יצחקי נירה יצחקי צילום: עמית שעל

בערב יום חמישי האחרון נערכה בקולנוע לב דיזנגוף בתל אביב הקרנת טרום בכורה לסרט המדובר "הארטיסט", עבור החברים של העיתון "כלכליסט" ברשת החברתית פייסבוק. בין הצופים שהגיעו לאולם ניתן היה לראות גם מנכ"לים וסמנכ"לי שיווק, שנהנו מחווית צפיית הביכורים. בין הצופים קלטנו את אורה בלכמן, מנכ"לית ומבעלי רהיטי פיטרו; עופר שטרית, מנכ"ל כפיים; אורלי יצחקי, מנכ"לית wisestamp; מיכל רביב, סמנכ"לית שיווק AIG; נירה יצחקי, בעלת גלריה שלוש בתל אביב; המסעדן איציק המל; המסעדנית רותי ברודו; אלון קסטיאל; ויוחאי לוי, סמנכ"ל השיווק בקונדואיט והראל טייב, סגן נשיא למובייל.

 

צדק חברתי בכפר שמריהו

 

המחאה החברתית נחתה ביום חמישי האחרון בכפר שמריהו, בדמותה של תערוכת הציורים של הבמאי והמפיק אייל גפן. לתערוכה, "לא מתה המורפוזה", הגיעה שורה של אנשי עסקים שבאה לראות מקרוב מה עבר על ישראל בקיץ האחרון: מיכאל שטראוס, יעקב פרי, רוני פורר, יונה פוגל, פנינה דבורין, צבי ויליגר, מפקד חיל הים רם רוטברג וגם דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו.

 

 

יעקב פרי ואייל גפן יעקב פרי ואייל גפן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x