$
המחאה החברתית

פסח האוספטר: "הממשלה נתנה גט כריתות לצמצום הפערים ולצדק חברתי בישראל"

איציק שמולי יו"ר התאחדות הסטודנטים אומר כי "אישור הדו"ח כמקשה אחת בממשלה מהווה שגיאה קשה". דפני ליף: "איפה הדיור הציבורי? איפה דיור בר-השגה? מה עם חינוך חינם לגיל הרך? "

מיקי פלד 19:0909.10.11

פסח האוספטר, מנכ"ל תנועת דרור ישראל ומראשי המחאה החבתית: "ממשלת ישראל נתנה היום גט כריתות לצמצום הפערים ולצדק חברתי בישראל", כך הגיב פסח האוספטר, מנכ"ל תנועת דרור ישראל ומראשי המחאה החבתית על אישור דו"ח טרכטנברג בממשלה.

 

"אנחנו משוכנעים שבבחירות הבאות תבוא החברה הישראלית חשבון עם כל מי שמעלו באמונם של אזרחי המדינה. הדו"ח הוא כולו רעיונותיו הקפיטליסטיים הטורפניים של ראש הממשלה, גם אם הוא מודפס על נייר הכרומו של טרכטנברג. נמשיך להאבק עד כינונה של מדינת רווחה", אמר האוספטר. 

 

"אישור הדו"ח כמקשה אחת בממשלה מהווה שגיאה קשה", הגיב איציק שמולי יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית על התמיכה בטרכטנברג. "הדו"ח מכיל אמירות חשובות, אך בצידן מעשים דלים שלא יפתרו את הבעיות בתחום הדיור. בפרט מדובר על תחום הדיור הציבורי, מיגור תופעת עובדי הקבלן והפחתת יוקר המחיה של מוצרי היסוד. לא ניתן לפתור את הבעיות בעזרת קוסמטיקה ולהטוטי מילים. נמשיך את המאבק ואף נחריפו, הן ברחובות והן במסדרונות הכנסת".

 

דפני ליף, שהאוהל שהציבה ב-14 ביולי החל את המחאה החברתית הגדולה בתולדות ישראל, טענה כי בדו"ח אין כלל פתרון למשבר הדיור: "איפה הדיור הציבורי? איפה דיור בר-השגה? מה עם חינוך חינם לגיל הרך? מה עם מערכת הבריאות הקורסת?".

 

האגודה לזכויות האזרח אומרת בתגובה: "החלטת הממשלה לאשר את מסקנות ועדת טרכטנברג היא רק קצה הקרחון לשינוי חברתי, משום שהוועדה לא הביאה בהמלצותיה שינוי תפיסתי לגבי אחריות הממשלה לזכויות אזרחיה.

 

"אם הממשלה רוצה להביא לשינוי אמיתי, עליה לבחון מחדש את מדיניותה בכל אחד מהתחומים החברתיים ולקבוע יעדים בכל הנושאים החברתיים שלא נכללו בדו"ח: פיתוח מקומות עבודה, ביטול העבודה הקבלנית, סגירת פערים בבריאות ובחינוך, חיזוק שירותי הרווחה, עדכון מסגרות השכר, הפנסיה ומערך הביטחון הסוציאלי כדי שיאפשרו קיום בכבוד ועוד".

 

"דו"ח טרכטנברג לא משקף את סדרי העדיפויות החדשים שדרש העם ושמגיעים לחברה הישראלית ובצדק", כך נמסר מתנועת קדימה בעקבות אישור הדו"ח בממשלה.

 

"מדובר בדו"ח חלקי ולא מספק", נמסר מקדימה. "שרי הממשלה יודעים זאת והיום הם הוכיחו שהשרדותם האישית חשובה להם מצדק חברתי ומשינוי סדרי העדיפויות. הם לא תמכו בדוח כי חשבו שהוא נכון - הם תמכו בו כי חשבו על השרדותם. קדימה שבה ודורשת מנתניהו להביא תקציב חדש לשנת 2012 שישקף סדרי עדיפויות חדשים וקוראת לציבור לבדוק מה מניע את נבחרי הציבור שלהם -שינוי סדרי העדיפויות במדינה או חרדה לסידור העבודה הפוליטי".

 

ח"כ שלי יחימוביץ, יו"ר מפלגת העבודה אמרה בתגובה לאישור הדו"ח כי "מדובר בהחלטה אומללה והממ' הצביעה בעצם עבור חוק הסדרים חדש, שיש בו אוסף של המלצות מן הגורן ומן היקב אשר מקצתן מזיקות מאד, אחרות אינן מהוות אלא מיחזור של החלטות קיימות, ורבות ממילא לא ימומשו. יחימוביץ מביעה דאגה מן ההמלצות בדוח על הפרטות בתחומים שונים, ומהכוונה לפתוח את הגבולות ליבוא חסר בקרה, אשר יגרום נזק כבד לתעשייה הישראלית היצרנית ולאלפי עובדים, ויפגע בצמיחה. גם ההצבעה היום נעשתה בדיוק במתכונת המגונה והנפסדת של חוק ההסדרים, כשבתוך כמה שעות מחולקים לשרים המרדנים כמה מיליוני שקלים כדי לזכות בקולם תוך התעלמות מהנזק שגורם אוסף ההמלצות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x