$
נדל''ן

ירידה נוספת במדד משכן למצב רוכשי הדירות

המדד, שמפרסם בנק הפועלים, רשם ירידה של 0.3% ונמצא ברמתו הנמוכה ביותר מאז יוני 2003. מאז מחצית 2007 זינקו מחירי הדירות ב-65%

תומר זלצר 10:00 05.10.11

 

בנק הפועלים דיווח הבוקר (ד') כי מדד משכן למצב רוכשי הדירות, שעוקב אחר מצבם השוטף של רוכשי הדירות בישראל, ממשיך את המגמה של החודשים האחרונים ורשם בחודש אוגוסט 2011 ירידה של 0.3% לרמה של 125.4 - הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2003. הירידה במדד, המשקפת הרעה במצב רוכשי הדירות, נרשמה בשל המשך עליית מחירי הדירות ועלייה קלה בריבית.

 

מדד מחירי הדירות האחרון שפורסם, על פי סקר מחירי דירות בבעלות דיירים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עלה ב-0.4%. ב-12 החודשים האחרונים עלו מחירי הדירות בישראל, על פי הסקר, בשיעור נומינלי של 12.3% ובשיעור ריאלי של 8.2%. מאז נקודת השפל במחצית שנת 2007 עלו מחירי הדירות בישראל בשיעור נומינלי של 64.8% ובשיעור ריאלי של 41.3%.

 

כלכלני בנק הפועלים בראשות פרופ' ליאו ליידרמן ציינו כי "עליית מחירי הדירות היתה הגורם העיקרי שהרע את מצב רוכשי הדירות בחודש החולף. שיעור האבטלה, שירד לשפל של 5.4%, והעלייה בשכר הממוצע מיתנו את ירידת המדד. הירידה החדה במספר העסקאות בחודשים האחרונים והעלייה בהיצע הדירות הלא מכורות, לצד התמתנות בעליית מחירי הדירות בחודשים האחרונים, מאותתים על האפשרות שגורמים בשוק נכנסו לעמדת המתנה".

x