$
משפט

פנינה רוזנבלום: "מעולם לא חזר לי שיק, או אדם שלא קיבל את כספו ממני"

דיון סוער במשפט רווי היצרים היה היה בביהמ"ש בין יזמית הנדל"ן ענבל אור לבין רוזנבלום בפרשת העסקה שבמסגרתה ביקשה אור לרכוש את הוילה המפוארת של רוזנבלום בר"ג. אור הודתה כי "התנאי המתלה לא בוטל מעולם"

איתי הר אור 17:1121.09.11

בבית משפט השלום בתל אביב התקיים היום (ד') דיון סוער במשפט רווי היצרים בין יזמית הנדל"ן ענבל אור וחברת אור סיטי נדל"ן שבבעלותה לבין אשת העסקים פנינה רוזנבלום. במרכז הסכסוך: העסקה שבמסגרתה ביקשה אור לרכוש את הוילה המפוארת של רוזנבלום ברמת גן והפיכתה לפרויקט שכולל 6 דירות

יוקרה.

 

כזכור, בין ענבל אור לפנינה רוזנבלום נחתם הסכם אופציה שבמסגרתו קיבלה אור זכות אופציה לרכישת מקרקעין שבבעלות רוזנבלום בתמורה ל-14.5 מיליון שקל לתקופה של 120 ימים. בגין זכות האופציה שילמה אור לרוזנבלום דמי אופציה בשיעור של 500 אלף שקל, ותוקפו של הסכם האופציה הותנה בתנאי מתלה אחד ויחיד - הליך "פרה רולינג" ברשויות מע"מ. רוזנבלום טוענת כי במהלך תקופת האופציה סוכם בין הצדדים על ביטולו של התנאי המתלה, ולכן משבוטל התנאי המתלה, הסכם האופציה לא היה עוד תלוי בו, ורוזנבלום מילאה בפועל אחר כל התחייבויותיה בהתאם להסכם האופציה.

 

"היו לי קונים לכל הדירות שרציתי לשווק"

 

הדיון היום עסק בבקשה למתן סעד זמני שהגישה רוזנבלום, לפיו יש למחוק את הערת האזהרה שרשמה אור על הנכס בלשכת רישום המקרקעין. המחלוקת המשפטית בין השתיים היא האם התקיים או לא התקיים תנאי מתלה בהסכם אופציה, תנאי שלפיו תתקבל החלטה מקדמית (פרה רולינג) בכתב מרשויות מע"מ לפיה העסקה פטורה ממע"מ. לטענת אור, התנאי המתלה לא קוים על ידי רוזנבלום, כלומר לא התקבל פרה רולינג בעניין המע"מ, ולכן הסכם האופציה בין השתיים פוצץ.

 

בתחילה העידה ענבל אור. עורכי דינה של רוזנבלום, ברוריה לקנר וחגי כהן, הטיחו בה: "נכשלת בשיווקו של הפרויקט שתכננת להקים על המקרקעין של פנינה. כמה חוזים חתמת בהקשר שלו?". אור ענתה: "היו לי קונים לכל הדירות שרציתי לשווק. בקבוצות רכישה זה לא חוזה מכר. היו לי התקשרויות לכל ההסכמים, התקשרויות והתחייבויות לכל הדירות בפרויקט למעט את דירת הפנטהאוז, ומתחת לה יש שתי דירות שלא יכולתי לשווק. היו לי את כל הקונים לדירות שיכולתי לשווק – 4 דירות. תכננתי לרכוש דירות בעצמי".

 

"איזה משקל וחשיבות נתת לקבל הפרה רולינג לעצם ההחלטה לממש את האופציה?", שאלו עורכי דינה של רוזנבלום. "חשיבות גבוהה מאוד", ענתה אור. "החשיבות הייתה כל כך גדולה ששמרת לעצמך את האופציה לממש את האופציה גם אם את תתצטרכי לשלם את המע''מ?", שאלו עורכי הדין. "לא נכון", ענתה אור והוסיפה: "המע''מ הוא 2 מיליון שקל. הוא לא נלקח בחשבון בחישובים הראשונים".

 

"את הסכמת שפנינה תיקח על עצמה את תשלום המע''מ, בכפוף לאסמכתאות, לשיטתך היא לא המציאה אותן ולכן התנאי המתלה עומד בעינו", אמרו עורכי דינה של רוזנבלום. "נכון. התנאי המתלה לא בוטל מעולם", אמרה אור בניסיון להצדיק את המשך רישומה של הערת האזהרה.

 

בהמשך העידה רוזנבלום, שטענה כי ישנם מסמכים שמעידים על כך שהיא הסכימה ליטול על עצמה את תשלום המע"מ, והם נמצאים בתכתובת בין עורכי הדין שלה ושל אור שהכינו את עסקת האופציה.

 

בהמשך החקירה התייחסו עורכי דינה של אור, רם ז'אן ודנה בטאט, לשיק הביטחון שנתנה רוזנבלום לענבל אור, שיק שלטענת עורך דינה של אור, חזר מהסיבה אכ''מ: "האם גם בנק מזרחי טפחות טעה כשהוציא לך הודעת ביטול בשל אי כיסוי מספיק?", שאלו. רוזנבלום ענתה: "כששלחתי מכתב לבנק המזרחי שאני מבטלת את השיק, אני לא צריכה להחזיק בעו''ש הפרטי שלי חצי מיליון ש''ח". "עד אותו מועד היה חצי מיליון ש''ח בעו''ש?", שאלו עורכי דינה של אור. רוזנבלום ענתה: "זה לא מעניינך. אם הייתי אמורה לשלם חצי מיליון שקל היה בחשבון חצי מיליון שקל. מעולם לא חזר לי שיק, או אדם לא קיבל את כספו ממני. ברגע שידעתי שהנושא של הפרו-רולינג לא קיים כי אני משלמת את המע''מ, לא היה צורך להחזיק חצי מיליון שקל בבנק".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x