$
המחאה החברתית

עיריית ת"א פינתה רוב האוהלים ברחבי העיר

לפנות בוקר הגיעו משאיות של עיריית תל-אביב ופינו אוהלים נטושים וחפצים ממאהלי רוטשילד, בן גוריון, נורדאו ומגינת לוינסקי. אחר כך פשטו עובדי ניקיון מצוידים במטאטאים ובזרנוקי מים. העירייה: לא פונו אוהלים מאוישים, אנו מנקים

יואב זיתון ובועז פיילר, ynet 09:0007.09.11

רון חולדאי לא מבזבז זמן: אתמול הגיעו פקחי עיריית תל-אביב עם פרחים למאהלי המחאה וביקשו להתפנות עד ראש השנה. הלילה (יום ד') העלתה העירייה הילוך ושלחה משאיות, שפינו אוהלים ורכוש נטוש משדרות רוטשילד, בן גוריון, נורדאו וממתחם גינת לוינסקי. מרבית האוהלים בעיר פונו, וצבא של

עובדי ניקיון שמצוידים במטאטאים ובזרנוקים, תפס את מקומם של הפעילים בשדרות התל-אביביות.

 

בכל מוקדי הפינוי לא נרשמו עימותים. מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה: "בהמשך להודעת מנהיגי המחאה על סיום שלב האוהלים, ובהמשך לפינויים של כ-600 אוהלים בעיר על-ידי המפגינים, ניקתה העירייה את השדרות מאוהלים עזובים וריקים, אשר היוו מפגע תברואתי". בעירייה הבהירו עוד כי יסייעו לפעילים להקים מתמחי הידברות ולהציב במקום האוהלים צליות ומחצלות, לצורך מעגלי שיח.

 

עם זאת, מספר פעילים מתחו ביקורת על התנהלות העירייה. ישי סקלי ממאהל נורדאו סיפר ל-ynet: "הם פעלו ממש כמו גנבים בלילה. עיריית תל אביב החליטה לפרק את מאהל נורדאו באופן מוחלט באישון ליל, למרות סיכום מוקדם שתתאפשר המשך פעילות במאהל בתקופה הקרובה. מדובר בפעולה אכזרית וצינית, שבוצעה ללו צו וללא התראה. בזכות דיירי המאהל שהתעוררו לשמע המשאיות, נמנע פינוי מלא".

 

במאהל בן גוריון סיפרו הדיירים כי גם שם הגיעו גברים שניסו לפנות את אוהליהם ורכושם, אך גילו כי כל המאהל מאויש. "הם הגיעו ללא מדי עירייה ולא הסכימו לומר מיהם ומי שלח אותם", סיפר ל-ynet סרגיי, אחד הדיירים. "רק לאחר שאיימנו להזמין משטרה, הם הודיעו לנו שהם עובדי קבלן של העירייה".

  

כפיר, פעיל אחר במקום, העיד כי "זה יכול היה להיגמר בצורה מאוד מכוערת. אין לאף אחד את הזכות לגעת ברכושי האישי, ובוודאי שלא לזרוק אותו לפח. הקריאה שנשמעה ב-3 בספטמבר לפיה המאהלים מתפנים, אינה נכונה. אנחנו כאן בשטח ומתכוונים להישאר. בפעם הבאה שינסו לפנות אותנו או להשחית את הרכוש שלנו, זה עלול להיגמר רע".

  

"זרקו לאנשים ציוד למשאיות זבל"

 

יואב פקטה ממאהל רוטשילד הוסיף: "הגיעו עשרות משאיות, שוטרי יס"מ ובלשים ופשוט לקחו את האוהלים ואת הציוד של האנשים וזרקו אותו לתוך משאיות זבל, כך שגם לא יהיה ניתן להחזיר אותו לאנשים. בן אדם קם בבוקר ויוצא לעבודה מהאוהל ותוך 20 דקות נעלם לו האוהל וכל הדברים שיש לו בתוכו, נעלם לו הבית".

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים, איציק שמולי, אמר בתגובה, כי "הממשלה עלולה להוביל להתנגשות מיותרת עם המחאה ולכן עליה ועל הרשויות המקומיות לעצור את האיוולת הזו מיד. באוהלים יש עוד חסרי דיור שנאחזים בכוח ביריעות האוהל כדי לשרוד ולא ליפול לתהום, ואסור לרשויות לפנותם בכוח אלא לספק פתרון מיידי שיבוא במסגרת מסקנות הוועדה בעוד כשבועיים".

 

שמולי ציין כי רק שלשום נשלח מטעם ההתאחדות מכתב חריף לראש הממשלה הקורא לו למנוע פינויים בכוח. "עד לרגע זה", הוסיף שמולי, "לא טרח ראש הממשלה להגיב כלל". הוא הבהיר כי הסטודנטים ממשיכים במחאה ולא יפסיקו אותה עד שיימצאו פתרונות ראויים בסוגיית הדיור הציבורי.  

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x