$
משפט

היועמ"ש החליט: השופט יורם דנציגר ייחקר באזהרה

וינשטיין החליט כי נדרשות הבהרות לגרסת שופט בית המשפט העליון בהתייחס לנסיבות העסקת משרדו על-ידי עיריית בת-ים. מוקדם יותר הודיע דנציגר לנשיאת ביהמ"ש העליון על יציאתו לחופשה עקב החקירה

איתי הר אור 13:5201.08.11

לראשונה בישראל - שופט עליון ייחקר באזהרה. היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין החליט, בהתייעצות עם פרקליט המדינה, ראש אח"מ, וכלל גורמי המשטרה והפרקליטות הרלבנטיים, לאשר את חקירתו באזהרה של שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר. הודעה בענין נמסרה לנשיאת בית המשפט העליון ולבאי

כוחו של השופט.

 

וינשטיין אישר למשטרה לבצע הליך של בדיקה לגבי נסיבות העסקתם של עורכי-דין על-ידי עיריית בת-ים, לרבות משרדו של ד"ר דנציגר, טרם מינויו לשופט. במסגרת הבדיקה והחקירה המתנהלת בפרשה הידועה כ"פרשת לחיאני" נגבו הודעותיו של השופט דנציגר.

 

לאחר בחינת הדברים החליט היועץ המשפטי לממשלה כי נדרשות הבהרות לגרסת השופט בהתייחס לנסיבות העסקת משרדו על-ידי עיריית בת-ים, ובנוגע לשירותים משפטיים שהעניק לראש עיריית בת-ים, שלמה לחיאני, בהיותו עו"ד פרטי, טרם מינויו לשופט, ולתקינות מערכת היחסים האמורה, וכי יש לחקור את השופט דנציגר באזהרה.

 

היועץ המשפטי לממשלה הבהיר כי בתום החקירה והבהרת החשדות, בכוונת מערכת האכיפה להחיש את השלמת הטיפול בפרשה זו על מנת שבמועד קרוב תגובש עמדתו והחלטתו בפרשה.

 

מוקדם יותר הודיע דנציגר לנשיאת בית המשפט העליון השופטת דורית ביניש על יציאתו לחופשה החל מהיום, על מנת לאפשר את השלמת החקירה בעניינו.

 

אף על פי שמדובר בצעד צפוי מצידו של דנציגר, הרי שעצם העובדה כי שופט בבית המשפט העליון יוצא לחופשה מתפקידו עקב חקירה משטרתית וייתכן שהיותו חשוד בפלילים, היא זעזוע קשה למערכת המשפט בישראל.

 

בסוף השבוע פורסם כי המשטרה תבקש לזמן לחקירה נוספת את השופט דנציגר על מעורבותו בפרשת שלומי לחיאני. דנציגר תושאל בעבר על ידי המשטרה בנושא, אך הפעם תבקש המשטרה לחקור אותו באזהרה, כלומר כחשוד בפרשה. דנציגר העיד במהלך חודש מרץ בלשכתו בפני חוקרי היחידה הכלכלית במשטרה על קשריו עם ראש העיר בת ים, שלומי לחיאני. הוא לא נדרש להיחקר באזהרה כחשוד באותה העת.

 

לפני כחודש וחצי אישר היועץ המשפטי לממשלה למשטרה לבדוק את קשריו של השופט דנציגר עם לחיאני. לפני מינויו לבית המשפט העליון, הועסק דנציגר על-ידי עיריית בת ים ובמקביל קיים קשרים עסקיים עם לחיאני. במסגרת החקירה בודקת המשטרה את האפשרות שדנציגר קיבל מעיריית בת ים 823 אלף שקל על עבודות שביצע עבורה כעורך דין בין 2005 ל-2007 כאשר במקביל לחיאני ודנציגר היו שותפים בעסקה לרכישת קרקע בשרון.

 

עוד עלה מהמסמכים שבידי המשטרה, כי דנציגר החזיק בנאמנות מניות של לחיאני ברשת השבועונים המקומיים "גל גפן". הוא אף ייצג את ראש העיר כאשר העביר את חשבון הבנק שלו מבנק מזרחי טפחות לבנק איגוד. בהמשך, גם העירייה פתחה חשבון באותו בנק.

 

השופט דנציגר, בן 57, הגיע לבית המשפט העליון מהשוק הפרטי. מדובר במינוי די נדיר בבית המשפט, כיוון שרוב השופטים בבית המשפט העליון מגיעים מבתי המשפט המחוזיים, מתפקידים בכירים בפרקליטות או מהאקדמיה. לאחרונה קיבל החלטה משמעותית כאשר החליט לדחות את ביצוע עונשו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב כאשר קבע שהערעור שהגיש קצב אינו משולל יסוד.

 

לכתבה באנגלית לחצו כאן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x