$
כלכליסט-טק

אובמה פונה לאזרחים בטוויטר בנושא החוב הלאומי; מאבד עשרות אלפי עוקבים

העם האמריקאי מפנה לאובמה גב: לאחר עשרות קמפיינים מוצלחים בטוויטר, עשרות אלפי איש התנתקו מחשבון הנשיא בתגובה לקמפיין החוב הלאומי

הראל עילם 16:06 30.07.11

 

ברק אובמה, הנשיא הפעיל ביותר אי פעם במדיה החברתית, ספג בסוף השבוע האחרון נזק תדמיתי קשה לאחר שאיבד ביום אחד למעלה מ-40 אלף עוקבים בחשבון הטוויטר שלו - @barackobama. זאת לאחר שממשל הבית הלבן השיק קמפיין חברתי מקיף בטוויטר על מנת לעודד את האזרחים לתמוך בתוכנית להעלאת תקרת החוב הלאומי.

 

במסגרת הקמפיין, עובדי הבית הלבן פרסמו ציוצים בהם הם ביקשו מהאזרחים לפנות לנציגי המפלגה הרפובליקנית על מנת שיתמכו בהעלאת התקרה. בין השאר, העובדים פרסמו את פרטי החשבונות של 230 חברי קונגרס רפובליקנים במאות ציוצים נפרדים. הם ביקשו מהאזרחים לשלוח לרפובליקנים מסרים פרטיים וכן לכתוב ציוצים עם התגית #compromise.

 

משתמשים רבים זעמו על מה שהם קראו "ספאם", והחליטו להסיר בתגובה את אובמה מרשימת העוקבים שלהם.

 

בנאומו לאומה, אובמה ביקש באופן אישי מהאזרחים "להתקשר, לשלוח דואל או להגיב בטוויטר". הקמפיין זכה להצלחה יחסית בניו יורק, פלורידה וקליפורניה אבל נכשל ברוב מדינות מרכז ארה"ב.

 

בלילה יום שישי האחרון, הסנאט האמריקאי - הנשלט על ידי הדמוקרטים - דחה את ההצעה של בית הנבחרים - הנשלט על ידי הרפובליקנים - להעלות את תקרת החוב באופן זמני ב-900 מיליארד דולר בלבד. הדמוקרטים מעוניינים להעלות את תקרת החוב באופן קבוע ב-2.5 טריליון דולר.

 

זאת לא הפעם הראשונה שממשל אובמה משתמש ברשתות חברתיות על מנת להפיץ את המסר שלו - הממשל כבר השתמש בטקטיקה דומה במהלך הדיונים על הרפורמות בביטוח הרפואי. אובמה גם החל לראשונה לכתוב חלק מהציוצים בעצמו ואף ניהל דיון ציבורי דרך טוויטר.

 

אבל הפעם נראה שהעם אינו תומך באובמה. החשבון רשם ירידה של 40 אלף איש. בהתחשב שהחשבון גדל בקביעות ב-20-30 אלף איש מדי יום, ניתן להסיק שבין 60 ל-70 אלף איש הפסיקו לעקוב אחרי אובמה. זאת הירידה החדה ביותר בחשבון אי פעם. בו זמנית, כל חשבונות חברי הקונגרס הרפובליקנים רשמו 7,000 עוקבים חדשים. 

 

אובמה עדיין נחשב לפוליטיקאי הפופולרי בעולם לפי כמות עוקבים, ומחזיק בחשבון השלישי בגודלו בטוויטר, אחרי ג'סטין ביבר וליידי גאגא.

x