$
בארץ

משרד האוצר ומרכז השלטון המקומי חתמו על הסכמות בנושא הפעלת תאגידי המים

המטרה - להסדיר את יחסי השלטון המקומי ותאגידי המים והביוב ולייעל את פעילותם. ברשות המים מתנגדים לסיכומים: הקמת תאגידי מים נוספים יגדילו את העלויות ויעלו את מחירי המים

נציגי משרד האוצר ונציגי השלטון המקומי המייצגים את הרשויות המקומיות חתמו היום על הסכמות משותפות בנושא הפעלת תאגידי המים ברשויות המקומיות. מטרת ההסכמות להסדיר את יחסי השלטון המקומי ותאגידי המים והביוב ולייעל את פעילותם. ההסכמות נחתמו על ידי הממונה על התקציבים במשרד האוצר,
ד"ר אודי ניסן ונציגי השלטון המקומי: ראש עיריית קריית אונו יוסי נשרי, ראש עיריית ראשון לציון דב צור, ראש עיריית מודיעין חיים ביבס. בהמשך יועברו ההסכמות לחתימתו של מנכ"ל משרד הפנים, עמרם קלעג'י.

 

הצוות בראשות אודי ניסן המליץ כי רשויות מקומיות שטרם הצטרפו או הקימו תאגידי מים וביוב ידרשו להצטרף לתאגיד מים וביוב קיים תוך חצי שנה. במקרים בהם הוכיחה הרשות המקומית כי משק המים נוהל בצורה יעילה ומיטבית עבור ציבור התושבים, תתאפשר הקמה של תאגיד מים וביוב עצמאי.

 

רשויות מקומיות שמשק המים בתחומן נוהל על ידי התאגיד באופן יעיל ואחראי, כך שנוצרו רווחים לתאגיד, יקבלו פטור ממס על משיכת דיבידנד. בנוסף, יינתן פטור ממס על חברות ומס על ריבית על הלוואות בעלים. הטבות מס אלו יינתנו במסגרת הוראת שעה למשך חמש שנים, החל מינואר 2011. הכספים שיושגו ממיסוי זה ישמשו לפיתוח השירות לאזרח על ידי הרשויות המקומיות. בנוסף, על מנת לאפשר ניהול יעיל של תאגידי המים ולהקל על הביורוקרטיה הוסדרו מספר ממשקים של הרשויות המקומיות עם תאגידי המים והביוב, בהם - מתן אפשרות לבעלי תפקידים ברשות המקומית, ביניהם, ראש הרשות לכהן כדירקטורים בתאגיד המים והביוב.

 

משרד האוצר הדגיש כי הוא רואה חשיבות רבה בגיבוש ההמלצות וביישומן המהיר, כך שכל משק המים והביוב העירוני ינוהל בידי תאגידי מים וביוב יעילים, בהובלת ראשי הרשויות המקומיות.

 

עמדת רשות המים אינה עומדת בקנה אחד עם ההסכמות שהושגו. מרשות המים נמסר כי יש לצמצם את מספר תאגידי המים, וכי הקמת תאגידי מים נוספים יגדילו את העלויות ויעלו את מחירי המים. עוד נמסר מרשות המים כי היא מתכוונת להוציא דעת מיעוט בהקשר לוועדת ניסן, התאגידים והשלטון המקומי.

 

רשות המים עמדה ועומדת על צמצום מספר התאגידים ללא יותר מ- 15 תאגידים.

 

כיום מספר התאגידים עומד על 52. לטענת רשות המים צמצום התאגידים צריך להיעשות במתווה ברור, ובזמן סביר (לא יותר מ- 3 שנים), כשברור כי תאגיד חד רשותי – אינו יעיל ואינו כלכלי. כמו כן, אין לאפשר הקמת תאגידים נוספים. על רשויות שאינן מתואגדות להצטרף לתאגידים קיימים. הקמת תאגידים נוספים יגדילו את ההוצאות ויעלו את מחירי המים. צמצום מספר התאגידים ללא יותר מ-15 תאגידים, כפי שרשות המים דורשת, ייעל לטענתה את משק המים, יקטין את ההוצאות, וע"י כך יקטין גם את מחירי המים לצרכן.

 

שר האוצר, יובל שטייניץ, מסר כי "עם גיבושן של ההסכמות כולי תקווה כי תיועל פעילותם של התאגידים לצורך שיפור השירות אותו הם נותנים לאזרח, ובמקביל שיפור הסינרגיה שבפעולתם עם הרשויות המקומיות".

 

יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט אמר כי "הסכם זה מהווה את סיומה של תקופה ארוכה בת כ-10 שנים, בהן נאבק השלטון המקומי למען הציבור כנגד הקמת התאגידים משום שחזה את הפגיעה הקשה בציבור. אנו נמשיך לפעול מול ראש הממשלה להורדת מחירי המים ומאמינים שכפי שהובלנו להישג חשוב זה, נוביל בקרוב גם להורדה נוספת של מחירי המים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x