$
אמיר ארגמן
אמיר ארגמן אנליסט אופנהיימר דעות אנליסט המאקרו הבכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל לכל הטורים של אמיר ארגמן אנליסט אופנהיימר דעות

דומה, אבל שונה

המדדים בוול סטריט מדשדשים, אבל בתוך המדד - השינויים גדולים

אמיר ארגמן 08:5703.06.11

כל מי שבוחן את תשואות מדד ה-S&P 500 ברבעונים האחרונים עלול להתבלבל ולא להבחין בדרמה מסוימת שהתחוללה מתחת לפני השטח.

 

כידוע, מסוף אוגוסט 2010 ראינו עליות חדות בשווקים כתוצאה מההבנה כי תוכרז ההרחבה הכמותית השנייה, וראינו עלייה של המדד מרמה של כ-1,050 ל-1,300 נקודות בין ספטמבר 2010 לסוף ינואר 2011. מאז סוף חודש ינואר 2011 דשדש המדד קלות עם טווח של 1,300 עד 1,350 נקודות.

 

עד כאן לא חידשתי דבר. החלק המעניין יותר הוא לבחון מה קרה לתשואות של הסקטורים בתקופה האמורה, כאשר השורה התחתונה היא שינוי מהותי (!) של הסקטורים המובילים בחודשיים האחרונים. אם במהלך הרבעון האחרון של שנת 2010 ראינו הובלה של הסקטורים המחזוריים והאופנסיביים יותר (אנרגיה, חומרי גלם, צריכה מחזורית וכיוב'), ובמהלך הרבעון הראשון של 2011 המשיכו אותם הסקטורים להוביל, אם כי בצורה מובהקת הרבה פחות- הרי שבמהלך החודשיים האחרונים התמונה השתנתה באופן קיצוני.

 

מי שלקח את ההובלה ובגדול בחודשים אפריל-מאי 2011 היו דווקא הסקטורים הדפנסיביים כדוגמת סקטור התשתיות שזכה בחודשים האחרונים להספדים רבים, סקטור הבריאות שהיה מדוכא מאוד עקב הלחץ של הרפורמה, וסקטור שנושא את תואר 'חביב תקופות הפחד' – הצריכה הבסיסית.

 

פירוט התשואות לפי תקופות מפורט בטבלה שלהן, כאשר הצבעים מסייעים להבין את הדירוג הפנימי:

 

ביצועי הסקטורים בארה"ב. נתונים: בלומברג, אופנהיימר ישראל ביצועי הסקטורים בארה"ב. נתונים: בלומברג, אופנהיימר ישראל

 

עתה נותר לדון במשמעויות העניין, ולהערכתי האישית ישנן כמה:

 

  • נכון כי המדד בכללותו לא נחלש כמעט כלל לקראת סוף ההרחבה הכמותית השנייה, אבל בהחלט ניתן להריח את רוח הדפנסיביות באוויר.
  • אין להתעלם מכך שבחודשים האחרונים המחשבה על החלשות הכלכלה האמריקאית כבר אינה בגדר דיון תיאורטי ביני ובין קוראיי, אלא מדובר בעובדה ממשית שמתחזקת מיום ליום באמצעות נתונים נוספים. דוחות התעסוקה הקרובים יהיו אקוטיים לעניין זה, אם כי הצמיחה של הרבעון הראשון ב-2011 והנתונים הראשונים של הרבעון השני בהחלט מבשרים טובות. מכאן קל להבין שאם הכלכלה נחלשת הדבר גורר שינוי טעמים של המשקיעים.
  • אז מדוע המדד אינו יורד? להערכתי האישית הגורם האקסוגני של ההרחבה הכמותית עדיין עימנו וכסף זורם לשווקים. הוא פשוט זורם למקומות אחרים, דפנסיביים יותר.
  • הסיכון המהותי יגיע אם וכאשר הכסף יפסיק לזרום לשוק, ומצב הכלכלה ימשיך להיחלש גם בחודשים הבאים.

 

הכותב הוא אנליסט המאקרו הבכיר של בנק ההשקעות אופנהיימר ישראל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x