$
בארץ

נדחתה ההצעה לחייב בנקים להעניק ריבית על יתרת זכות

ועדת השרים דחתה את הצעת החוק שהגישו החכ"ים אקוניס ושאמה, במטרה לחייב את הבנקים להעניק ריבית על סכומים הנצברים בחשבון העו"ש

תומר אביטל 17:0129.05.11

אזרחי ישראל ימשיכו לשלם ריבית על החובות לבנקים, אך לא יקבלו מאום עבור היתרות שלהם בחשבון. ועדת השרים לחקיקה הפילה הבוקר (א') את חוק הריבית ההפוכה. הצעת החוק גרסה כי הבנקים יחוייבו לשלם ריבית על סכומים הנצברים בחשבון העובר ושב  של לקוחותיהם החל מהשקל הראשון.

 

לאחר

שהצעת החוק, אותה הגישו חברי הכנסת כרמל שאמה הכהן (ליכוד) ואופיר אקוניס (ליכוד) הונחה על שולחן הכנסת, החל תהליך הידברות בין נציגי הבנקים הגדולים, נגיד בנק ישראל והמפקח על הבנקים, במטרה לגבש הסדרים וולונטריים. בתמורה הסכים אקוניס להשהות את תהליך החקיקה על מנת לבחון האם ההסדרים שיציעו הבנקים עולים בקנה אחד עם הצעת החוק.

 

מלשכתו של אקוניס נמסר כי "התברר כי שווי ההטבות שהציעו הבנקים ללקוחות עומד על שקלים בודדים ללקוח. עוד עלה כי חלק מהבנקים מסרבים לחשוף את שיעור הריבית החיובית שהם נותנים בפועל, וכמו כן הם לא טרחו לעדכן את הריבית החיובית שנתנו על העו"ש בעקבות העלאת הריבית המשמעותית בחודשים האחרונים במשק".

 

בלשכתו של אקוניס הדגישו כי "לפיכך, לאחר שהבין כי הבנקים לא מתכוונים להציע הסדרים נוספים ובתום התייעצות עם המפקח על הבנקים, מר דודו זקן, החליט אקוניס להביא את הצעת החוק לאישורה של ועדת השרים לענייני חקיקה, זאת במטרה להשלים את הליך החקיקה".

 

אולם השרים כאמור תמכו בעמדת בנק ישראל ודחו את החוק. אקוניס אמר כי "ההפסד כולו של לקוחות הבנקים. מצער שבנק ישראל בחר להתייצב לימין הבנקים ונגד הצרכנים".

 

שאמה ציין כי "אני לא מתכוון לוותר. החוק צודק, אך הלובי של הבנקים עבד שעות נוספות. שוב הבנקים והלוביסטים מרוויחים, והציבור הרחב משלם את החשבון".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x