$
משפט

יורי גיא רון לא יועמד לדין משמעתי בפרשת מודעות המין

בדצמבר 2009 חשף "כלכליסט" כי חברת פרסום בבעלות ראש הלשכה ואשתו עסקה ברכישת שטחי פרסום בעיתונות למודעות מין. בעקבות התחקיר הוגשו נגד גיא רון 3 תלונות לוועדת האתיקה בלשכה. הוועדה החליטה להסתפק ב"הערה חמורה" לגיא רון

ענת רואה 14:1510.04.11

ועדת האתיקה של מחוז תל אביב בלשכה החליטה שלא להעמיד לדין משמעתי את ראש הלשכה, עו"ד יורי גיא רון, בגין פרשת מודעות המין שנחשפה ב"כלכליסט", אלא להסתפק ב"הערה חמורה" בלבד. זאת לאחר שקבעה כי אין ברשותה די ראיות שיעידו על מידת מעורבותו של גיא רון בחברה שנוהלה ע"י רעייתו, כנרת

גיא רון.

 

בדצמבר 2009 חשף "כלכליסט" כי חברת פרסום ג.פ. אפיקי שיווק, שנמצאת בבעלות ראש לשכת עורכי הדין ואשתו כנרת, עשתה עד שנת 2005 רווחים נאים מרכישת שטחי פרסום למודעות מין בעיתונים. באותן שנים שימש גיא-רון גם כנציג לשכת עורכי הדין בוועדה למינוי שופטים והוא אף פעל לשנות את שם משרדו ל"אדם עורכי דין", שם שמבטא את הקשר לזכויות אדם.

 

לפי החשיפה ב"כלכליסט", במקביל לפועלו בנושא זכויות האדם, נהנו בני הזוג גיא רון מהכנסה צדדית גדולה ממכירת שטחי פרסום שיועדו למודעות המציעות שירותי מין.

 

בעקבות התחקיר הוגשו לוועדה 3 תלונות, ע"י עורכי הדין רפאל שטוב, משה זינגל וכן תלונה נוספת של עידו סימון, שביקשו לבדוק האם ממצאי התחקיר מקימים עבירה אתית או משמעתית כלשהי שנעברה ע"י גיא רון. לאחרונה נערכה ישיבה בוועדת האתיקה בנושא.

 

בהחלטת ועדת האתיקה לגנוז את התלונה ולהסתפק בהערה בלא העמדה לדין משמעתי, נכתב כי ההחלטה התקבלה "לאחר היסוס רב", וכי "הוועדה היתה בדעה כי עיסוק של עורך דין, או אפילו היותו שותף לרווחים בידיעה שמקורם בעיסוק... של פרסום מודעות בדבר שירותי מין ופרסום מכוני ליווי, הינה התנהגות שאיננה הולמת את מקצוע עריכת הדין, בהיותה בלתי מוסרית ונוגדת את תקנת הציבור".

 

עם זאת, לפי החלטת הוועדה ונוכח תגובתו של גיא רון אליה לפיה הוא לא היה מעורב בפעילות החברה חרף היותו בעל מניות בה, "היו לוועדה ספקות בדבר ידיעתך שהחברה עסקה בעיסוקים הנ"ל". לפי הנטען, הוועדה התלבטה האם יש ברשותה ראיות מספיקות באשר למידת מעורבותו של גיא בפעילות החברה וידיעתו את תוכן עיסוקה, ולפיכך בסופו של דבר החליטה "ליתן לך להינות מהספק ולא להעמידך לדין משמעתי, אך להעיר לך הערה חמורה בגין מצב דברים זה".

 

עוד נכתב במכתב שנשלח לגיא רון ולמתלוננים כי הוועדה סבורה שראוי שעו"ד יבדוק היטב את עסקיה של כל חברה פרטית שבה הוא שותף בשיעור משמעותי במניותיה, וימנע מלהיות חלק מחברה שעסקיה דומים לעסקים נשוא הכתבה, ואשר על פני הדברים המדובר בפעילות בלתי מוסרית לעליל.

 

לאור האמור, נכתב, מצאה לנכון הוועדה להעיר לגיא רון "להקפיד בעתיד לנהוג בהתאם להנחיית הוועדה כאמור ולהקפיד כי כל חברה בה הינך בעל מניות תעסוק בעיסוקים חוקיים ומוסריים בלבד שאינם פוגעים בכבוד המקצוע ואינם מהווים עיסוקים הכרוכים בביצוע עבירות אתיות".

 

על ההחלטה חתום עו"ד עמוס ויצמן, פרקליט ועדת האתיקה.

 

יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד יורי גיא-רון, מסר בתגובה: "ההחלטה לגנוז את התלונה מדברת בעד עצמה. המכתב המדובר הינו מגמתי ופוליטי, שהוכן מראש עבור העיתונות כדי להשיג כותרת בעיתון. העובדה שתלונה שהוגשה לפני למעלה משנה וחצי, נדונה רק עכשיו לפני הבחירות, מבישה ופוגעת בעצמאות ובאובייקטיביות של הליכי האתיקה במחוז תל אביב".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x