$
משפט

HOT מצטרפת לחברות הסלולר: עתרה לבג"ץ נגד העלאת התמלוגים

העתירה הוגשה אף שהדיון בוועדת הכלכלה על העלאת התמלוגים עדיין לא הסתיים

גילעד נס 14:0010.03.11

HOT טלקום עתרה הבוקר (ה') לבג"ץ נגד ממשלת ישראל, שרי התקשורת והאוצר, וועדת הכספים של הכנסת, בתביעה לבטל את העלאת התמלוגים שתשלם החברה בשנים הבאות.

 

בכך מצטרפת HOT לשלוש חברות הסלולר, סלקום, פרטנר ופלאפון, שהגישו עתירה דומה ביום שני. בדומה לחברות הסלולר, גם

HOT מבקשת מבית המשפט להוציא צו ביניים שיקפיא את ישום ההחלטה.

 

כזכור, לאחר דיונים בין שר התקשורת לשר האוצר ולאגף התקציבים באוצר בסוף 2010, נקבע כי חברות התקשורת, ששילמו תמלוגים בשיעור של 1% מהכנסותיהן בשנה שחלפה, ישלמו תמלוגים בשיעור של 1.75% מהכנסותיהן ב-2011, 2.5% ב-2012 - ובשנת 2013 יחזור שיעור התמלוגים ל-1%.

 

ההחלטה תחול על הכנסות משירותי תקשורת של חברות הסלולר, בזק ו־HOT, אך לא על ספקיות האינטרנט, ספקיות השיחות הבינלאומיות וחברות המספקות שירותי טלפוניה נייחים על גבי האינטרנט (ולפיכך גם לא על הכנסות פרטנר מפעילות שכזו). בשנת 2009 שילמו חברות התקשורת כ־243 מיליון שקל מהכנסותיהן כתמלוגים למדינה. לפי הערכת האוצר, המתווה הנוכחי של העלאת התמלוגים יגדיל את הסכום שיזרום לקופת המדינה מחברות התקשורת לכ־450 מיליון שקל ב־2011, ולכ־625 מיליון שקל בשנת 2012.

 

חברות התקשורת טוענות כי העלאת התמלוגים מנוגדת להמלצות ועדות קרול וגרונאו, להפחית בהדרגה את שיעור התמלוגים, ואף לשקול לבטלו כליל. בנוסף, בג"ץ שהוגש בנושא בידי חברת ברק לפני כמה שנים הסתיים לאחר שהמדינה הצהירה כי התמלוגים יבוטלו ב-2012, למעט במקרה שהאקלים הכלכלי המקומי ימנע זאת.

 

העתירה הוגשה בידי HOT טלקום מאחר שההוראה להעלאת התמלוגים אושרה בוועדת הכספים של הכנסת על כל חברות התקשורת והמדיה, כולל HOT טלקום (הישות שתחתיה מתנהלת פעילות אספקת שירותי הטלפוניה והאינטרנט של HOT); זאת, בעוד פעילות הטלוויזיה של HOT טרם כפופה להוראה החדשה, מאחר שעניינה אמור להיות מוכרע בוועדת הכלכלה.

 

בדיון בנושא שנערך בוועדת הכלכלה לפני כמה שבועות סירב יו"ר הוועדה, ח"כ כרמל שאמה הכהן, לאשר את העלאת התמלוגים, ודרש לקיים דיון נוסף, שספק אם יתקיים לפני יציאת הכנסת לפגרה בסוף השבוע הבא.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x