$
תיירות

הוקם פורום משותף למאבק בעליית מפלס ים המלח: "קציר מלח הוא הפתרון הציוני והכלכלי"

בפורום החדש חברים התאחדות המלונות בים המלח, החברה להגנת הטבע, המועצה האזורית תמר וגם מפעלי ים המלח כ"משתתף שקט"

יסמין גיל 11:4521.02.11

נמשך המאבק על ים המלח: התאחדות המלונות בים המלח, החברה להגנת הטבע והמועצה האזורית תמר הכריזו היום (ב') על הקמת פורום משותף לקידום פתרון קבע שיספק הגנה על החוף המערבי של בריכה מספר 5. ממקורות נמסר, כי גם מפעלי ים המלח נוטלים חלק בפורום, אולם כ"משתתפים שקטים".

 

הפורום

המשותף מתנגד להצעה להרוס את מלונות ים המלח וקורא לשר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, שאמור להודיע על המלצתו לממשלה - לאמץ את חלופת קציר המלח, "כפתרון קבע ראוי לעצירת עליית מפלס בריכה מספר 5 ולמניעת הצפת המלונות", דבר ההודעה.

 

הצטברות המלח בקרקעית בריכה 5 בים המלח מאיימת לגרום להצפת המלונות הסמוכים אליה בתוך פחות מעשור. החברה הממשלתית להגנות ים המלח (חל"י) המליצה על שלושה פתרונות לבעיה: העתקת ששה מלונות בסכנת הצפה למקום חלופי, ואז הריסת המלונות הקיימים - על פי נתוני חל"י העלות של פרויקט כזה צפויה להסתכם ב-3.5 מיליארד שקל. לפי המלונאים מדובר בעלות כפולה. פתרון נוסף הוא הגבהת הסוללות הקיימות בים באמצעות לגונה, בעלות של כחמישה מיליארד שקל; וקציר מלח מהקרקעית והעברתו לאגן הצפוני, בעלות של 6.4 מיליארד שקל.

 

השר מיסז'ניקוב אמור היה להחליט בסוף ינואר על אחת משלוש האופציות ולהמליץ עליה לממשלה, אולם בינתיים מעכב את החלטתו. בשבוע שעבר אמר במליאת הכנסת: "נניח שאני עושה מעשה שכולם מצפים ממני ומחליט על קציר, אני יוצא גיבור. אבל בינתיים ינועו באזור משאיות שיצטרכו להוציא כמות אדירה של מלח, התיירות תיפגע ולא יהיה שום חידוש - לא בבתי מלון, לא במסחר ולא בתיירות. מצד שני, אני יכול להחליט על התחדשות אזורית. יש כאלה שקוראים לזה הרס בתי מלון, אני קורא לזה התחדשות".

 

בהודעת הפורום החדש נמסר, כי "פתרונות ביניים אינם יכולים להימשך עוד זמן רב. הגיע הזמן לקבל החלטה אמיצה שתאפשר את המשך קיומה של התיירות, ההתיישבות והתעשייה ותשמור על הסביבה בים המלח. המשך המצב הקיים מהווה סכנה ברורה ומיידית לענף התיירות הייחודי במקום הנמוך בעולם. החרבת התשתית המלונאית תביא לירידה דרמטית במספר התיירים שמגיעים לים המלח וכתוצאה מכך לפיטורי אלפי עובדים המועסקים במלונות ולפיטוריהם של עשרות אלפי מועסקים עקיפים בנגב".

 

עוד נמסר, כי "העתקת בתי המלון לא תעצור את עליית מפלס מי האגן הדרומי ועל כן ברור לכולם כי ממילא לא יהיה מנוס מקציר מלח בטווח הארוך. הקציר הוא הפתרון הסביבתי ביותר, הנגיש והזמין בטווח המיידי ובכוונת הפורום לדרוש לאמץ את ההסכמות ולפתוח בהידברות פתוחה, כנה ומקצועית עם נציגי כל הגופים המעורבים בים המלח. אנו משוכנעים ששר התיירות יתמוך בהסכמות הנדירות שהושגו בין הגורמים הציבוריים והפרטיים וימליץ לממשלה על הפתרון הציוני, החברתי והכלכלי הנכון של קציר המלח".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x