$
בארץ

שטייניץ מסרב להוריד את גובה המס על הדלק

ביום חמישי קיים ראש הממשלה התייעצות ובה נבחנו חלופות שונות לכיסוי הפער התקציבי שייווצר אם תבוטל העלאת המס האחרונה על הדלק. שר האוצר מתנגד למהלך, ומציע להגדיל את תקציבי התחבורה הציבורית במקום

תומר אביטל וליאור גוטמן 06:5506.02.11

שר האוצר יובל שטייניץ ממשיך בסירובו להוזיל את המס על הדלק. על אף העובדה שראש הממשלה בנימין נתניהו כבר הודיע כי יש לפעול לצמצום המס תוך מציאת מקורות תקציביים חלופיים, מציע שטייניץ להותיר את המס על כנו ולהסיט תקציבים לקידום התחבורה הציבורית. בנוסף, בסוף השבוע פרסם משרד האוצר נתונים שמעידים על כך שמחיר הדלק - בהשוואה בינלאומית - אינו גבוה.

 

ביום חמישי קיים נתניהו התייעצות עם בכירי הממשלה כדי למצוא מקורות הכנסה אחרים - 2.4 מיליארד שקל בשנתיים הקרובות - שיאפשרו את ביטול העלאת המס על דלק (בלו) שהתרחשה בתחילת השנה. בפגישה השתתפו, מלבד שטייניץ, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, ראש המועצה הלאומית לכלכלה יוג'ין קנדל ומנכ"ל משרד רה"מ איל גבאי.

במהלך הפגישה טען שר האוצר כי במקום לסגת ו"לזגזג", אפשר להקצות כספים לשדרוג התחבורה הציבורית. נתניהו סרב לקבל את עמדת שטייניץ ודרש כי יוצגו בפניו חלופות הכנסה אחרות. בין האפשרויות: ריווח מדרגות מס החברות וצמצום פריסת מס הכנסה שלילי.

 

 

לבסוף ביקש שטייניץ ארכה של כמה ימים כדי לגבש חלופות נוספות, כך שפתרון מיידי לא יימצא בתחילת השבוע. כזכור, שר התשתיות עוזי לנדאו כבר הודיע על כוונתו לצמצם את מרווח השיווק של חברות הדלק, מה שיוביל לירידה במחיר ליטר בנזין.

 

בשבוע שעבר פרסם משרד האוצר נתונים שמוכיחים, לטענתו, כי מחיר הדלק בישראל, כמו גם נטל המס הוא בשיעור ממוצע ואף נמוך ביחס למדינות אירופה. לפי הנתונים, בתחילת ינואר היה מחירו של ליטר בנזין בישראל 1.41 יורו, ומשקל המס - בלו ומע"מ - עמד על 56.3%. עם זאת, באוצר בחרו להתעלם מעליית מחיר הבנזין שנרשמה בישראל בתחילת פברואר, כך שהנתונים שהופצו אינם רלבנטיים.

 

בנוסף, באוצר לא פרסמו את השכר הממוצע או את שכר המינימום במדינות שאליהן ישראל הושוותה, כך שקשה לקבוע אם עליית המחירים פגעה בישראלים יותר בשל כוח הקנייה הנמוך בישראל לעומת מערב אירופה. בתחילת החודש עלה מחירו של בנזין ברמת אוקטן 95 לשיא חדש – 7.26 שקלים לליטר.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x