$
משפט

וינשטיין: "הביקורת על הפרקליטות חריפה מדי"

היועמ"ש לממשלה עו"ד יהודה וינשטיין סבור כי צריך גוף פיקוח על הפרקליטות ומתנגד נחרצות לפיצול תפקידו

משה גורלי 09:2217.01.11

"השופטים אינם מהססים להביע ביקורת, לעתים ביקורת חריפה מדי, לטעמי", אומר היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה וינשטיין, בראיון ראשון שנתן לכתב העת "עורך הדין" של לשכת עוה"ד. הביקורת של וינשטיין על השופטים מתייחסת לביקורת שמתחו בכמה פסקי דין על הפרקליטות. הדברים נאמרו בקשר

לוויכוח על נחיצות הקמת גוף המפקח על הפרקליטות.

 

וינשטיין חושף חילוקי דעות בשאלה זו בינו לבין פרקליט המדינה משה לדור. "פרקליט המדינה סבור שאין גוף מבוקר יותר מן הפרקליטות", אומר וינשטיין ומונה את המבקרים הקיימים - בית המשפט, השיח המשפטי ("הפך להיות בוטה יותר"), השופטים ("ביקורת חריפה מדי"), מבקר המדינה, בית הדין למשמעת של שירות המדינה ובית הדין של לשכת עורכי הדין. ולמרות זאת, אומר וינשטיין: "יש לבחון הקמת גוף ביקורת על הפרקליטות כדוגמת נציבות תלונות הציבור על שופטים. גוף מעין זה עשוי להגביר את אמון הציבור במערכת, ואמון זה חשוב כאוויר לנשימה".

 

וינשטיין גם מציג מחלוקת עם שר המשפטים יעקב נאמן בנוגע לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה והפרדתו מתפקיד ראש התביעה הכללית. "הפיצול הוא רעיון לא מוצלח. ואם היו לי ספקות, ולא היו לי כאלה, אזי אלה הוסרו מניה וביה, נוכח הניסיון שרכשתי כאן", אמר. לשאלת המראיין עו"ד רון דרור, "האם הפיצול מת מות נשיקה?", השיב היועץ: "כן, ככל שהדבר תלוי בי, אבל מובן שאיני יכול לדבר בשם השר".

 

באשר להכשרתו את בחירת יוחנן דנינו למפכ"ל, בטרם התקבלה עמדת מבקר המדינה, אמר: "המסקנה של חוות דעת המשנה לפרקליט המדינה היתה כי לא נמצא פגם בהתנהלות דנינו. ויש לתת משקל ראוי לעמדת השר לביטחון פנים באשר לאינטרס הציבורי, שהיה קיים לדעתו במינוי מפכ"ל לאלתר, כך שיופסק מחול השדים שפגע מטבע הדברים בתפקוד משטרת ישראל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x