$
בארץ

איזו חברה תזכה בפיתוח הרשת החדשה?

הצבא אמנם יפרסם מכרז מסודר, אך לא תהיה זו הפתעה אם גם בסיום התהליך ימשיכו חיילי צה"ל להסתובב עם מכשירי מוטורולה

גילעד נס 07:0802.01.11

הפרויקט החדש שיקים צה"ל בקרוב אמור לאפשר לו להתאים טלפונים סלולריים הנמכרים בידי חברות כנוקיה, מוטורולה, סוני אריקסון, סמסונג ואחרות לחיבור לרשת. עם זאת, יש לזכור כי מדובר בסופו של דבר בגוף צבאי ישראלי, שסביר להניח שיבקש להסתמך על טכנולוגיות שפותחו בישראל ועל עובדים בעלי

סיווג ביטחוני גבוה.

 

חברות טכנולוגיה רבות העוסקות בחיבור שבין הרשתות הנייחות והניידות פועלות בישראל, ואף מחזיקות כאן מרכזי פיתוח שאנשיהם מחזיקים בסיווג ביטחוני גבוה יחסית, דוגמת סיסקו, אריקסון, נוקיה־סימנס ומוטורולה.

 

בחודשים האחרונים, בעקבות פיצול פעילותה העולמית, שינתה מוטורולה את שמה ל"מוטורולה סולושנס" (Motorola Solutions), והיא עוסקת בישראל רק בפיתוח ובייצור ציוד תקשורת. במקביל פועלות בישראל חברות המספקות באופן קבוע ציוד טכנולוגי לגופי הביטחון, כגון התעשייה האווירית ואלביט.

 

אף על פי שלתעשייה האווירית ולאלביט יש פלטפורמות תקשורת רלבנטיות, לשתיים אין עדיין פעילות ייצור של טלפונים סלולריים, כך שהן יכולות להיות שותפות בפרויקט, אך לא לזכות בכולו. לאריקסון, נוקיה־סימנס ומוטורולה סולושנס יכולת לשתף פעולה עם חברות־אחיות המפתחות טלפונים סלולריים (סוני־אריקסון, נוקיה ומוטורולה מוביליטי, בהתאמה). למעשה, לא אמורה להיות חשיבות לזהות הגורם שייבחר כספק הציוד בפרויקט שכזה, שכן צה"ל יוסיף על גבו פיתוחים משלו.

 

עם זאת, השם שקופץ לעין בהקשר זה הוא מוטורולה - החברה הקימה ומתחזקת את "ורד הרים", ועובדת זה שנים בצמידות לכוחות הביטחון. הצבא אמנם יפרסם מכרז מסודר שבו יזמין הצעות מגורמים רבים, אך לא תהיה זו הפתעה אם גם בסיום התהליך ימשיכו חיילי צה"ל להסתובב עם מכשירי מוטורולה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x