$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט": הפועלים רצה את תנובה אך לאומי הקדים אותו במירוץ

בנק הפועלים רכש כ־5% ממניות חברת שטראוס בתמורה ל-298 מיליון שקל בתגובה לעסקת לאומי־תנובה. מחיר המניה נמוך בכ-5% ממחיר השיא שלה. זוהי העסקה השנייה של ענת לוין בתפקידה כמשנה למנכ"ל בנק הפועלים

גולן חזני 06:5628.12.10

בנק הפועלים בחן רכישת מניות מחברת תנובה אך לא הגיע לכלל משא ומתן - ככל הנראה מאחר שכבר היה מאוחר מדי, ומתחרהו בנק לאומי רכש 20.7% מהחברה (מתוכם מכר חצי לגופים מוסדיים) תמורת 1.23 מילארד שקל, כך נודע ל"כלכליסט".

 

אשר על כן פנה בנק הפועלים אל קבוצת שטראוס גרופ, המתחרה הגדולה של תנובה, ורכש ביום ראשון 4.9% ממניותיה בעסקה מחוץ לבורסה בכ־297 מיליון שקל.

 

העסקה, שנחשפה לראשונה באתר "כלכליסט", נעשתה על ידי החטיבה לניהול נכסים והתחייבויות של הבנק בראשות ענת לוין, המשנה למנכ"ל הבנק. זוהי העסקה השנייה שמובילה לוין מאז שנכנסה לתפקידה לפני שמונה חודשים, לאחר שבספטמבר הובילה רכישה של 2% ממניות קבוצת עזריאלי תמורת כ־200 מיליון שקל.

 

 

הרכישה של הבנק נעשתה בשער של 56.26 שקל למניה, שער הנמוך ב־1.1% משער הסגירה של המניה אתמול ובכ-5% ממחיר השיא שלה. המניות נרכשו משטראוס הולדינגס שבשליטת משפחת שטראוס, בעלת השליטה בשטראוס גרופ. לאחר המכירה יירדו בעלי השליטה בשטראוס לאחזקה של 67.61%.

 

מבחינת המשפחה מדובר במימוש במחיר טוב: מניית שטראוס קרובה לשיא כל הזמנים, שאליו הגיעה באוקטובר. המכירה נעשית לגוף שלא מחפש השתתפות בניהול או בשליטה, והמשפחה תמשיך לשלוט בחברה ולנהל אותה.

 

גם עבור הבנק מדובר בהשקעה כדאית: הפועלים מחפש השקעות בנתחים קטנים (עד 20% - מעבר לכך אין באפשרותו להחזיק בחברה) בחברות יציבות, תזרימיות, מחלקות דיבידנד ובעלות ניהול טוב. שטראוס, בראשות היו"ר עפרה שטראוס והמנכ"ל גדי לסין, בהחלט עונה להגדרות אלה. את תשעת החודשים הראשונים השנה סיימה שטראוס עם רווח נקי של 250 מיליון שקל ועם הכנסות בסך 5.03 מיליארד שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x