$
בארץ

האם יוציא מחר בג"ץ צו ביניים שיקפיא את הפחתת דמי הקישוריות?

שרי התקשורת והאוצר נדרשו להשיב לעתירות חברות הסלולר בנושא עד מחר, אך שביתת הפרקליטים מנעה את הגשת עמדתם

גילעד נס 18:2523.11.10

מחר (ד') היו אמורים שר התקשורת, משה כחלון, ושר האוצר, יובל שטייניץ, להשיב לבג"ץ בנושא עתירות חברות הסלולר כנגד הפחתת דמי הקישוריות, אולם שביתת פרקליטי המדינה מונעת מהשרים להציג עמדתם בדיון המוקדם, ולפיכך מעכבת את התהליך כולו.

 

סלקום ופרטנר הגישו את עתירתן

ביום ראשון שעבר, ופלאפון הגישה עתירה יום לאחר מכן. העתירות נידונות בנפרד, אם כי סביר להניח שלאחר קבלת תשובות השרים הרלוונטיים הן תאוחדנה לעתירה אחת על מנת למנוע דיונים כפולים ומשולשים.

 

החברות טענו בעתירתן כי התעריף שקבע המשרד לדמי הקישוריות, האמור להיכנס לתוקפו ב-1 בינואר 2011, אינו משקף את העלות האמיתית של העברת השיחות ברשת, ואף נמוך מעלות זו. בג"ץ התבקש בידי החברות להוציא צו ביניים שיקפיא את ישום החלטת השר עד לסיום הדיון בנושא בבית המשפט, וטרם קבלת בקשה זו נדרשו שרי התקשורת והאוצר, נגדם הוגשה העתירה, להציג את עמדתם בפני בית המשפט. כאמור, עקב התמשכות שביתת הפרקליטים לא ניתן היה להכין תגובה זו, ובאם השביתה לא תסתיים עד מחר בשעות הבוקר לא תוכל המדינה אף להגיש בקשה למתן ארכה להגשת עמדתה.

 

גם גורמים המקורבים לנושא הודו כי אין לחזות מה יחליט בג"ץ אם לא תוגש לו התייחסות כלשהי מצד המדינה. אחת מהאפשרויות היא שחברות הסלולר אכן יקבלו את מבוקשן הראשוני, ובית המשפט יוציא צו ביניים להשהות את תהליך ישום הפחתת הקישוריות, אך יגביל אותו לטווח של ימים ספורים, במטרה לדון בו מחדש בעת שהפרקליטים יחזרו לעבודה סבירה.

 

הנפגעים העיקריים מההחלטה צפויים להיות המפעילים הוירטואליים והמתמודדים במכרז התדרים להקמת מפעיל פיזי נוסף, הממתינים לתוצאות דיון זה בכדי לבחון את כניסתם לשוק הסלולר. תעריף דמי הקישוריות, כמו גם התשלום שאמורים המפעילים הוירטואליים לשלם לחברות הסלולר שיארחו אותם ברשתותיהן, מהווים גורם עיקרי לבחינת היתכנות המודל העסקי בכניסה לשוק, וכל עיכוב בהחלטה, ובוודאי שינוי בתעריף כלפי מעלה, צפוי למנוע מהמתחרים הפוטנציאלים מלהמשיך ולשקול את תחילת פעילותם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x