זה לא רק ספורט: ישרוטל תבעה מלון באילת על השימוש במינוח 'מלון ספורט'
הרשת שמפעילה מלון 'ספורט קלאב אילת' טענה כי בעלי מלון 'לב אילת' משתמשים בפרסומיהם גם בשם 'מלון ספורט' והדבר מטעה את הלקוחות. השופט הטיל צו מניעה על השימוש בשם. בעלי מלון 'לב': המלה 'ספורט' לא שייכת לאף אחד, אבל אני מכבד את החלטת בית המשפט"
רשת ישרוטל לא ראתה ברוח ספורטיבית את העובדה שמלון באילת משתמש בצירוף המלים "מלון ספורט" בפרסומים שלו, תבעה, ובית המשפט קיבל את התביעה.
השופט שלמה פרידלנדר מבית המשפט המחוזי בבאר שבע, קבע בהחלטתו כי על החברות 'א.א. עציון' ו'נופש לב אילת' המפעילות את מלון 'לב אילת', להימנע מלהתייחס למלון בפרסומים שונים ובאתר האינטרנט שלהן גם בשם 'מלון ספורט'. זאת, לאחר שרשת ישרוטל טענה כי השם 'מלון ספורט' הינו סימן מסחרי מוכר שלה וכי הדבר יוצר הטעייה בקרב הלקוחות.
רשת ישרוטל מפעילה 12 בתי מלון ברחבי הארץ, מתוכם שמונה באילת ובהם מלון 'ישרוטל ספורט קלאב אילת' שנפתח ב-1986 בחוף הצפוני בעיר. באמצעות עורכי הדין גילי רוה ואסף כהן ממשרד יהודה רוה ושות', הגישה הרשת בשבוע שעבר בקשה לקבלת צו מניעה נגד השימוש בשם 'מלון ספורט' על ידי הנתבעים בעלי מלון 'לב אילת'. כן, דרשה פיצוי כספי בגובה 250 אלף שקל, בגין "הנזקים הרבים שנגרמו לתובעת, בהם אובדן רווחים, אובדן לקוחות פוטנציאלים, החזרי הוצאות והפרת זכויות" - על השימוש בשם במשך כשנה וחצי.
"ישרוטל הצליחה להפוך את שם המותג 'מלון ספורט' לסימן מסחר מוכר היטב, תוך צבירת מוניטין עצום", נכתב בכתב התביעה, "באוקטובר 2010 הופנתה תשומת לבה של התובעת לעובדה שישנו בית מלון באילת, בבעלותן של הנתבעות, שמשווק עצמו בשם 'מלון ספורט', בין היתר ברשת האינטרנט בשם הדומיין www.sporteilat.co.il".
"במעשיהן אלה גורמות הנתבעות להטעיית צרכנים מהארץ ומהעולם וליצירת בלבול", נכתב עוד בתביעה, "עד כדי כך שאדם המבקש להזמין חופשה במלון ספורט המוכר באילת, השייך לרשת ישרוטל, עלול למצוא עצמו, או שכבר מצא עצמו, מתארח במלון 'לב אילת' שמוצג על ידי הנתבעות כ'מלון ספורט'".
מפרוטוקול הדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע בתחילת השבוע, עולה כי הנתבעות, 'א.א. עציון' ו'נופש לב אילת' ובאי כוחן נעדרו מהדיון. עורכי הדין של רשת ישרוטל ביקשו, מלבד הוצאת צו מניעת השימוש במינוח 'ספורט', גם שיוטל על הנתבעות סנקציה כספית כגון פיצוי בסך אלף שקל לכל יום של הפרה, "לאור התנהלות המשיבות המתעלמות מכל הליך משפטי עד כה".
בתוך כך, החליט השופט להטיל צו מניעה זמני על המשיבות שיורה על הפסקת השימוש בשם 'מלון ספורט' על נגזרותיו. אם המשיבות לא יצייתו לצו הן ישאו בפיצוי של אלף שקל בגין כל יום של הפרה, החל מה-16 בנובמבר. הליך התביעה בגין הפיצוי בגובה 250 אלף שקל, נמשך.
אלי שושני, הבעלים של חברת 'א.א. עציון' מסר בתגובה ל"כלכליסט": "התביעה מתרכזת במה? במילים 'מלון', 'ספורט' ו'אילת' - ואף אחת מהמילים הללו לא שייכת לישרוטל. 'ספורט' זאת לא מילה ששייכת לאף אחד. יחד עם זאת, קיבלנו תביעה להסרה זמנית של השם, ואנו מכבדים את זה. אנו לא מתכוונים לריב עם אף אחד".


