$
קריירה

חוברת הפעלה: מהי חשיבה אינטואיטיבית?

לעתים קרובות דווקא מה שאנחנו לא רואים הוא הפקטור שישפיע בעתיד על ההחלטה

שירן רז 19:1407.11.10

• מהי חשיבה אינטואיטיבית?

לעתים קרובות דווקא מה שאנחנו לא רואים הוא הפקטור שישפיע בעתיד על ההחלטה. אינטואיציה קולטת מידע רלבנטי מהסביבה בזמן אמת, ועם זאת מביאה דפוסי חשיבה והתנהגות מן העבר. בקבלת החלטות יש לתרגל את החשיבה האסוציאטיבית של מוח ימין, ולאמץ אותה למוח שמאל

- הלוגי והריאלי.

 

• מה מרגישים במהלך קבלת החלטות אינטואיטיבית?

כשיש התלבטות בעניין שהחלופות בו כמעט שוות, שאל את עצמך מה אתה מרגיש בקשר לאפשרויות, ולמה אתה מרגיש ככה. ככל שההרגשה נוחה ונעימה יותר - זו ההחלטה הנכונה יותר.

 

• איזה תרגיל מומלץ לחיזוק תחושות אינטואיטיביות?

נניח שיש בעיה בעסק ואינך יודע איך לפתור אותה. מצא לך שעה פנויה (גם אם אתה לחוץ), שב בצורה נינוחה ושקטה, דומם את הנייד (לא על רטט, לגמרי), קח דף לבן חלק וכתוב בראשו את הבעיה בצורה מדויקת וברורה. זה הזמן לנשום - חשוב! - וביד הלא־דומיננטית להתחיל לשרבט עם עט על הדף ללא הגבלה, באופן חופשי לחלוטין, ללא משמעות לשרבוט. כשתסיימו, הפכו את הדף, חזרו ליד הדומיננטית והחלו לכתוב את התשובה לשאלה. תופתעו מהתובנות של עצמכם.

 

• איך מזהים תחושות אינטואיטיביות במהלך משבר?

ברמת מתח גבוהה המוח "מפגיז" במחשבות. נסו לזהות מתי עולה מחשבה שאין לה קשר למחשבות שרצות אוטומטית בראשכם; זוהי מחשבה מצד ימין של המוח, ותפקידה להאיר משהו חדש.

 

• מתי לתרגל קבלת החלטות על בסיס אינטואיציה?

באמבטיית קצף, הליכה בטבע, ישיבה מול הים, ריקוד חופשי, בישול, יוגה, יצירה ועוד. חשיבה אינטואיטיבית אפשר לתרגל בכל פעילות שבה תהיו לבד עם עצמכם בשקט.

 

שירן רז ממליצה למנהל האינטואיטיבי המתחיל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x