המדינה לבג"צ: ברק אינו "שותף לעבירה" ולא ייחקר בפרשת העובדת הפיליפינית
לטענת המדינה, משהוחלט על פתיחה מחדש של תיק החקירה בפרשה, ממילא אין להתערב בעבודתה של הרשות החוקרת
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הודיע היום (ה') לבג"צ כי עמדת המדינה היא כי אין לחקור את שר הביטחון, אהוד ברק, בפרשת העובדת הפיליפינית שהועסקה בביתו. לטענת המדינה, משהוחלט על פתיחה מחדש של תיק החקירה, ממילא אין להתערב בעבודתה של הרשות החוקרת וכי יש לדחות על הסף את העתירה שהגיש בנושא הפורום המשפטי למען ארץ ישראל.
הפורום עתר לבג"ץ באמצעות עורך הדין משה פולק כנגד ההחלטה סגור את תיק החקירה, ודרש כי שר הביטחון אהוד ברק יזומן לחקירה בעניין החשד להעסתה של העובדת הזרה, וכי ינקטו הליכים פליליים או מנהליים כנגדו וכנגד רעייתו, נילי פריאל, על פי חוק עובדים זרים.
בתשובת המדינה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין ראובן אידלמן ושרון רוטשנקר נכתב: "כפי שטוענת העותרת עצמה, הטעם המרכזי ביסוד בקשתה כי המשיב (שר הביטחון ברק - אה"א) יזומן לחקירה, נעוץ בכך שחקירתו של המשיב עשויה לגלות פרטים בדבר זהותה של העובדת, העשויים להקל על איתורה. מעבר לחוסר הביסוס של טענה זו, ברי, אפוא, כי עתה, משאותרה העובדת, נשמטה הקרקע תחת הצורך בחקירתו של המשיב עצמו".
עוד כותבת המדינה: "אשר לטענת העותרת, ולפיה זימונו של המשיב לחקירה נדרש לנוכח היותו 'שותף לעבירה', הרי שבמסגרת הליך החקירה שנוהל עד כה, הוחלט כאמור על ידי הגורמים המנהלים את החקירה, על דעת היועץ המשפטי לממשלה, כי משלא נמצא בסיס ראייתי כלשהו למעורבותו של המשיב בהעסקת העובדת (בשונה מעצם ידיעתו על כך שמועסקת עובדת בביתו), אין מקום לזמנו לחקירה".


