$
בארץ

גם ח"כים, שרים ושופטים ייהנו מהסכם השכר החדש

אף על פי שאינם נכללים בהסכם השכר שנחתם היום, עובדים אלה, ששכרם צמוד לשכר הממוצע במשק, ייהנו ממנו גם הם. הסיבה: העלאת השכר של 350 אלף איש, המהווים 13% מכלל העובדים במשק, תשפיע לטובה על השכר הממוצע

מיקי פלד 21:1902.11.10

בניגוד לעוזרים ולפקידים במשרדי הממשלה - המקבלים תוספת שכר של 6.25% - חברי הכנסת, השרים ושופטי בתי המשפט בחוזים אישיים יצטרכו להסתפק בהצמדה למדד המחירים לצרכן או לשכר הממוצע במשק. שכרם של הח"כים, השופטים וחברי הכנסת, הצמוד לשכר הממוצע במשק, לא יושפע מהסכם השכר ישירות. עם זאת, העלאות השכר של כ־13% מהעובדים במגזר הציבורי שייכללו בתוספות השכר, עתידות להשפיע לטובה על השכר הממוצע במשק, ובעקבות זאת יתעדכן גם שכרם בהתאם.

 

בכירים אלו הם חלק מ־3,448 העובדים בחוזה אישי בשירות המדינה, כגון פרקליטים בכירים, מהנדסים ועובדים במשרות אמון, כמו מנכ"ל משרד ממשלתי ועוזרי שר. כל שר בממשלה יקבל בינואר הקרוב עדכון של 3% לשכרו, שיגיע ל־40,720 שקל ברוטו בחודש, עקב עדכון כתוצאה מעליית מדד המחירים לצרכן וסיומה של תקופת הקיצוץ שעליה הוחלט לפני שנה וחצי, כאות סולידריות בעקבות המשבר הכלכלי. שכרם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, מבקר המדינה מיכאל לינדנשטראוס ונגיד בנק ישראל סטנלי פישר לא יושפע, שכן גם הוא צמוד לשינויים במדד המחירים לצרכן.

 

מי שעוד לא יושפעו מההסכם החדש הם 5,285 עובדי כוח האדם במדינה ושאר גופי המגזר הציבורי. אלו ימשיכו להשתכר שכר ממוצע של כ־7,500 שקל לחודש ברוטו. עם זאת, הם יוכלו להתנחם בכך שבמגזר הציבורי יש עובדים מקופחים אף יותר, שגם הם לא יזכו לראות את שכרם עולה כתוצאה מההסכם. אלו הם 80 אלף עובדי השמירה, הניקיון וגם חברות המחשוב, שאינם מוגדרים כעובדי מדינה או המגזר הציבורי.

 

בינתיים, השביתה הבאה כבר מסתמנת על הלוח של הממונה על השכר באוצר, אילן לוין. הפעם מדובר בעובדים הסוציאליים ופרקליטי המדינה. שני איגודים מקצועיים אלו, יחד עם זה של עובדי משרד החוץ, הוחרגו מההסכם על תוספת השכר לכלל עובדי המגזר הציבורי כדי שיוכלו לנהל דיון נפרד מול האוצר על דרישותיהם.

 

כבר היום ייקבעו שיחות בין יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים איציק פרי לבין אנשיו של לוין. הדרישות של איגוד העובדים הסוציאליים יעלו כסף רב לקופת המדינה, והמשא ומתן עמו יהיה קשה יותר תקשורתית מאשר עם ההסתדרות של עיני.

 

פרי לא מוכן להגיד מה התוספת שהוא ידרוש לשכרם של 10,000 העובדים הסוציאליים במגזר הציבורי, אך זו כנראה לא תפחת מ־30%. אחת המחלוקות הגדולות במשא ומתן בין הצדדים צפויה גם להיות על החלתו של ההסכם, לכשייחתם. פרי מעוניין כי הוא יחול גם על 5,000 העובדים הסוציאליים שאינם עובדי המגזר הציבורי, המועסקים בעמותות שמהן שוכר משרד הרווחה שירותים. כמו כן ידרוש פרי תוספת תקנים, הכנסת רכיבי החזר הוצאות רכב וטלפון ועוד. חלקם של אלו מועסק בעמותות הרבות שמהן שוכר משרד הרווחה שירותים, כך שהם למעשה עובדי קבלן.

 

ארגון פרקליטי המדינה כבר הספיק לאיים בשביתה אחת, בחודש יולי האחרון. זו נדחתה לבסוף וראשי הארגון החלו בשיחות עם האוצר על תוספת שכר. עם זאת, מחוות דעת של הארגון עצמו שפורסמה החודש ב"כלכליסט" עולה כי בשנה הראשונה פרקליט בשירות המדינה משתכר עד 8,000 שקל לחודש ברוטו - כ־1,000 שקל יותר מאשר עו"ד באחד המשרדים הקטנים, וכ־1,000 שקל יותר גם מהשכר הנמוך ביותר במשרדים הבינוניים והגדולים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x