$
משפט

המדינה לבג"ץ: "אי אפשר להשוות את הבינתחומי לאוניברסיטה שקיימת 60 שנה"

היום החלו הדיונים בעתירת הבינתחומי להצטרף למוסדות למצוינות במסגרת התוכנית להבאת מוחות. פרופ' רייכמן: "זו סטירה לרעיון התחרות"

מארק שון 20:3527.10.10
הדיונים בבג"ץ בעתירת המרכז הבינתחומי הרצליה נגד תוכנית "הבאת המוחות" החלו היום (ד'). המרכז עתר נגד החלטת הממשלה להקים את מרכזי המצוינות באוניברסיטאות בלבד.

 

עורכת הדין דינה זילבר המייצגת את הממשלה והמועצה להשכלה גבוהה, הזהירה בדיון מפני מתן צו ביניים, שעלול
לעכב, לדבריה, את הפרוייקט. "כל עיכוב בפרויקט יפגע בו ויסכן את התקציב שלו", אמרה זילבר. עוד היא אמרה מוקדם יותר בדיון כי "אנחנו לא אומרים שהמרכז הבינתחומי אינו מצוין. הוא אמנם קיים 17 שנה, אך אי אפשר להשוות זאת לאוניברסיטה שוקיימת כבר 60 שנה".

 

באוקטובר 2009 הוקמה ועדה בין-משרדית, שתפקידה היה לבחון דרכים לעידוד עליית מדענים ואנשי מחקר בכירים בעלי תארים מתקדמים לישראל. במרץ האחרון החליטה הממשלה לאמץ את התוכנית, שגובשה על-ידי שר החינוך גדעון סער, במסגרתה יוקמו באופן מגורד כ-30 מרכזי מצוינות באוניברסיטאות.

 

המרכז הבינתחומי עתר לבג"ץ באמצעות עורכי-הדין ד"ר רענן הר זהב ויחיאל שמיר בטענה כי החלטת הממשלה להקים את המרכזים רק באוניברסיטאות "מתעלמת מהמהפכה האקדמית המתחוללת בישראל מזה כ-20 שנים ומצמיחתם של מוסדות להשכלה גבוה, כדוגמת המרכז הבינתחומי".

 

פרופ' אוריאל רייכמן, מייסד המרכז הבינתחומי, שנכח אף הוא לדיון, ציין כי "לכאורה פתחו את הפתח לגופים נוספים להצטרף, אך זה מוגבל. כשתלויים בחסד - אין רצון אמיתי שנשתתף", אמר פרופ' רייכמן בדיון, "שיתוף אמיתי ועיגון משאבים יעשה רק אם יפתחו את התחרות, ואז באופן טבעי ייווצרו שותפויות". פרופ' רייכמן הוסיף כי "לבוא ולומר שאני כאילו לא חלק אינטגראלי מההישגים המדעיים של המדינה לדעתי זו סטירה לכל רעיון התחרות".

 

בג"ץ צפוי לקבל את החלטתו בעתירה בשבועות הקרובים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x