$
בארץ

ציפי לבני על הבטחת ההכנסה לאברכים: "פרנסה זה לא עונש זה חיים בכבוד"

יו"ר סיעת קדימה: "שוויון זה לא מותרות. שוויון זה ערך בסיסי. זה לא בעד או נגד חרדים". שחר אילן מעמותת חדו"ש לחופש דת ושיוויון: "הקצבאות לאברך שימשיך ללמוד עד גיל פרישה - 750 אלף שקל"

תומר אביטל 14:5225.10.10

"המאבק הזה הוא מאבק ציבורי שנוגע במקום רגיש של החברה הישראלית. זה מאבק על השאלה באיזו מדינה אנחנו רוצים לחיות. שוויון זה לא מותרות. שוויון זה ערך בסיסי. זה לא בעד או נגד חרדים", כך אמרה היום יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני, בכנס שערכה סיעת קדימה בכנסת בעקבות הצעת החוק לעיגון

הבטחת ההכנסה לאברכים

 

"לא אגרר לניסיון להפוך את המאבק הזה נגד חרדים או נגד סקטור אחר. העניין הוא לא מאבק בין סקטורים. הוא לא נגד ישיבות שהיו יכולות וצריכות להיות חלק מהמסורת והתרבות שהיו כל השנים חלק מהיהדות. החרדים לא צריכים להיות בשולי החברה, הם חלק מהחברה ועידוד של יציאה לעבודה זה לא עונש. פרנסה זה לא עונש זה חיים בכבוד. צריך לעודד לצאת לעבודה ובמקביל לתת רשת ביטחון למי שלא יכול להתפרנס בכבוד על פי קריטריונים שוויוניים", הוסיפה.

 

שחר אילן מעמותת חדו"ש לחופש דת ושיוויון אמר בדיון כי "הקצבאות לאברך שימשיך ללמוד עד גיל פרישה - שלושת רבעי מיליון שקל". לדבריו, "במשפחות גדולות במיוחד יתקרבו הקצבאות למיליון שקלים". אילן הוסיף כי החישוב מתייחס למשפחה שכיחה של 8 ילדים. חישובי חדו"ש מתבססים על משפחה לה 8 ילדים, ו-45 שנות לימודים בכולל שעבורן יקבל האברך קצבת כולל בסך 456 אלף שקל (גובה הקצבה לחודש 845 שקל). במשפחה של שישה ילדים ירדו הקצבאות ל-700 אלף. במשפחה של 12 ילדים יתכנו קצבאות ב-850 אלף.

 

מנכ"ל התנועה הרפורמית, הרב גלעד קריב, ציין כי "העצם החלולה שמבקש ראש הממשלה לזרוק אל עבר ציבור הסטודנטים לא תצליח לטשטש את העובדה שהחוק המדובר יפלה באופן מחפיר את כל אותם ישראלים הקמים מדי בוקר לפרנס את ילדיהם ולקיים בכבוד את משפחתם".

 

לבני הוסיפה כי "ישראל חייבת לקבוע סדרי עדיפויות. חשוב לתת מקום לישיבות אבל לא רק. זה מוכרח להיות השכלה גבוהה ושוויון לא רק במונחים תקציביים אלא גם בשירות לחברה וחייבים לעודד מקסימום תרומה לחברה. הסטודנטים שנמצאים כאן צריכים שאנחנו נעשה את התיקון. בשיטה גרועה עם פוליטיקה חלשה התוצאה היא לא שוויונית. הקרע עמוק ואם לא יעצר הוא ימשך. בג"ץ קבע שזה לא שוויוני. נכון, העיוות גם היה קיים לפני ההחלטה של בג"ץ אך מישהו שם צריך להחליט - נקדש את העיוות או נשנה אותו? זו תפקידה של הנהגה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x