$
משפט

בלעדי ל"כלכליסט": באוצר וברשות המסים שוקלים מס גבוה יותר על דירות יוקרה

צוות משותף לשני הגופים בוחן הצעות חדשות לצינון שוק הנדל"ן, בהן הוזלת מס השבח על קרקעות שנרכשו לפני 2001 בשיעור של עד 27%, כדי לשחרר קרקעות לבנייה. סמנכ"ל רשות המסים לשעבר: שנתיים אינן מספיקות להגדלת היצע הדירות

הדר קנה 06:5511.10.10

צוות של אנשי רשות המסים ומשרד האוצר שוקל להטיל מדרגת מס רכישה מיוחדת על דירות יוקרה - כך נודע ל"כלכליסט". כיום, לצד פטור ממס רכישה לרוכשי דירה ראשונה בסכום של עד 1.085 מיליון שקל, ישנן שתי מדרגות מס רכישה: 3.5% ו־5%.

 

מס רכישה בשיעור 3.5% מוטל כיום בשני מקרים: רכישת דירה ראשונה בסכום של בין 1.085 מיליון שקל ל־1.524 מיליון שקל, ורכישת דירה שנייה או יותר בסכום של עד כ־923 אלף שקל. מס רכישה בגובה 5% מוטל על רכישת דירת מגורים ראשונה בסכום הגבוה מ־1.524 מיליון שקל, או ברכישת דירה שנייה או יותר בסכום של 923 אלף שקל או יותר.

 

הצעה נוספת הנבחנת בדיוני הצוות, שהוקם כדי לבחון שינויי מיסוי בתחומי הדיור והנדל"ן, כבר הועלתה בעבר אך לא יושמה עד כה. על פי ההצעה, תבוטל מדרגת מס הרכישה של 3.5% בכל הרכישות של דירות מגורים נוספות, גם אם מחירן יהיה נמוך מ־923 אלף שקל, ויושת מס רכישה של 5%.

 

אפשרות נוספת שבה דנים חברי הצוות היא לקבוע הוראת שעה לשנתיים, שתיטיב עם מי שמוכר קרקע שהופשרה לבנייה, כדי להמריץ בעלי קרקעות למכור אותן ולהגדיל את ההיצע בשוק. על פי ההצעה, יופחת ל־20% שיעור מס השבח שישלמו בעלי קרקעות שרכשו אותן עד שנת 2001.

 

 

כיום מחויבים בעלי הקרקעות הללו לשלם על חלק מסכום הרכישה מס שבח של עד 47% - שיעור מס השבח

המקסימלי עד להורדתו ב־2001 ל־20%. כך, אדם שרכש קרקע בשנת 1990 ומכר אותה ב־2010 שילם מס של עד 47% על מחצית מסכום הרכישה ומס של 20% על המחצית השנייה. שיעור מס השבח הגבוה שהיה נהוג עד 2001 הותאם לשיעור מס ההכנסה השולי.

 

עו"ד גידי בר זכאי, לשעבר סמנכ"ל בכיר לעניינים מקצועיים ברשות המסים - שאותה מנהל כיום יהודה נסרדישי - מפקפק ביעילות שתהיה להפחתת מס השבח: "שחרור יותר קרקעות לשנתיים לא יגדיל משמעותית את היצע הדירות. אני מציע לקבוע הוראות שעה שלפיהן לא יהיו מגבלות על פטור ממס שבח במכירת דירות מגורים. הדבר יזרים מיידית דירות רבות לשוק הנדל"ן, יוריד את מחירי הדירות, ויאפשר למדינה לגבות הרבה יותר מסי רכישה".

 

במשרד האוצר אומרים כי ההצעות הן ראשוניות וכי כרגע לא נעשות פעולות להוצאתן אל הפועל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x