$
משפט

מאגר המידע IVC מאשים: המתחרה D&A גזל נתונים

בבקשה שהגישה לבית המשפט חברת מאגרי המידע לתעשיית ההייטק IVC, היא טוענת שאשתו של בעל מניות במתחרה D&A עשתה מנוי במאגר החברה ושאבה ממנו נתונים. D&A: הטענות מעוותות

מארק שון 10:0427.09.10

בכירי חברת D&A, המפעילה מאגרי מידע עסקיים עבור תעשיית ההייטק, התעוררו אתמול בבוקר (א') למציאות חדשה: אנשי IVC, המתחרה הגדולה של החברה, פשטו על משרדיה בצו בית משפט והחרימו את כל המסמכים והחומרים שנמצאו על מחשבי החברה. הרקע לפשיטה: טענות IVC על ריגול תעשייתי חמור שביצעה

D&A כלפיה.

 

מהבקשה שהגישה IVC לצורך הפשיטה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב, באמצעות עוה"ד אביתר קנולר וליאת קינן, עולה כי D&A שתלה ב־IVC לכאורה "איש קש" ששאב נתונים ממאגר המידע שלה. "מדובר בקנוניה מתוחכמת ומתוזמנת היטב, הגובלת במעשים פליליים של ממש", נכתב בבקשה שהגישה החברה לבית המשפט. ביום שלישי האחרון, ערב החג, אישר השופט יהודה זפט את מתן הצו.

 

חברת IVC נמצאת בבעלות חברת הייעוץ גיזה של זאב הולצמן ומנוהלת על ידי קובי שימנה. D&A נשלטת על ידי אורי אקרמן המחזיק ב־48% ממניותיה. בעלי מניות בולטים נוספים בחברה הם יעקב גרשוני וגיל שדה - המשמש גם כמנכ"ל החברה - ואשר רכש 20% ממניות החברה לפני כמה חודשים ממייסדיה, גילאי דולב ואייל אברמוביץ'.

 

תרגיל העוקץ של IVC

 

הפרשה החלה לפני כשנה. ביוני 2009 ניהלה IVC מו"מ עם עמותה ממשלתית בשם "מרכז התעשייה הישראלית למחקר ופיתוח". החברה הציעה לעמותה את שירותי המידע שלה תמורת 183 אלף דולר, אך חודשיים לאחר מכן הודיעה העמותה לחברה שהחליטה להתקשר עם D&A, שהצעתה עמדה על כ־25% בלבד מגובה ההצעה שניתנה על ידי IVC. בסמיכות אירועים מוזרה, בחודש פברואר האחרון, התקשרה מיכל גרין (אשתו של יוסי גרין, המחזיק ב־7% ממניות D&A) עם חברת IVC. גרין הזדהתה כמנהלת חברת DKD היושבת בבוסטון.

 

במסגרת הבקשה שהגישה IVC לבית המשפט, היא ציינה כי בחודש אוגוסט האחרון נפגש שמואל חפץ, אדם שסייע לחברה בתחום הפיתוח העסקי, עם יועץ בשם עזריאל המר. לטענת חפץ, במהלך הפגישה סיפר לו המר כי הוא מנוי על שירותי D&A, וכי אלה נסמכים בין היתר על מאגר המידע של IVC. "התברר כי D&A שואבת באופן שיטתי את המידע מתוך מאגר המידע שלנו באמצעות המינוי שנעשה על שמה של גרין", נכתב בבקשה.

 

כדי לנסות ולהוכיח את התרמית, יצרה IVC במאגר שלה כרטיסים עבור שתי חברות פיקטיביות. לאחר מכן אנשי IVC ביקשו מגורם שלישי, דוד רובין, לפנות ל־D&A ולטעון כי הוא מייצג קבוצת משקיעים זרים המעוניינים בהשקעה בחברות העוסקות באותו התחום.

 

ב־16 בספטמבר פנה רובין למשרדי D&A ונענה על ידי יוסי גרין, כי החומר יהיה מוכן בתוך שלושה ימים. שעתיים וחצי לאחר הפנייה נצפתה כניסה של המינוי של גרין לאתר, ונעשתה שאיבת מידע בהיקפים גדולים על אודות החברות הרלבנטיות. למחרת שלח גרין את הדו"ח המבוקש שכלל גם את החברות הפיקטיביות עם הפרטים המפוברקים. לפיכך פנתה IVC לביהמ"ש, בשלב ראשון, לצורך קבלת צו תפיסה למסמכי החברה ולמחשבים. בהמשך מתכוונת החברה לטעון לגזל של סוד מסחרי.

 

D&A בתגובה: "החומרים התקבלו בתדהמה גמורה במשרדי החברה. הטענות שהובאו על ידי התובעת לפני בית המשפט במעמד צד אחד היו טענות לא נכונות שמעוותות את המציאות. החברה תלמד את החומרים ותגיב בערכאות המתאימות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x