$
קריירה

לפרק את המוקשים בראיונות עבודה: איך עונים על השאלות ה"פשוטות"

התכוננתם היטב ואתם מכירים כל פרט בחברה החדשה שאתם רוצים לעבוד בה. למרות זאת הרבה מועמדים טובים נופלים בשאלות הקלות - איך לפרק את המוקשים ולהצליח בראיון העבודה

סוכנויות הידיעות 21:4320.09.10

כבר בדקתם איך להצליח בראיון: אתם יודעים מה ללבוש, איך ללכת ולמדתם את כל התשובות לשאלות הנפוצות. עם זאת, יש שלוש שאלות שכל כך ברורות מאליהן ונפוצות, שרוב האנשים לא מעלים על דעתם להתכונן אליהן, אפילו שהן השאלות הקשות ביותר שישאלו אתכם.

 

1. ספר/י לי על עצמך?

 

השאלה נועדה לאפשר לכם לספק מסגרת לראיון. אתם תאמרו לאדם שמולכם מה חשוב לכם, על מה כדאי לדבר איתכם, והכי חשוב, תספרו זאת בסיפור שקל לזכור ולספר לאנשים אחרים. אתם צריכים להיות מעניינים בשלב הזה, אז אל תדקלמו רשימה של המשרות והסמכויות שלכם, כמו גרסה בעל פה של קורות החיים שלכם. זו הזדמנות בשבילכם להפוך את ההיסטוריה האישית שלכם לסיפור שמוביל לכך שהמשרה הזו היא השלב הבא.

 

אנו מעצבים את האופן שבו אנו חושבים על עצמנו באמצעות הסיפור שאנו מספרים על חיינו. מיומנות זו חשובה בראיון. אתם גורמים לעצמכם להישמע רהוטים וממוקדים על ידי יצירת סיפור רהוט וממוקד. סיפור קטוע גורם לכם להישמע קטועים - תשמיטו מידע ותוסיפו עניין.

 

כשמישהו אומר, "איך היה המרואיין שלכם", התגובה של המראיין צריכה להיות סיפור פתיחה מהיר עליכם. אז תדאגו שהוא יהיה בלתי נשכח.

 

2. כמה כסף את/ה צריך/ה להרוויח?

 

אל תענו על השאלה הזו - אין לכם מושג כמה המשרה הזו שווה לחברה. המראיין יודע מה השורה התחתונה של החברה, אז הוא (או היא) צריך להיות זה שאומר לכם כמה המשרה שווה לחברה. במילים אחרות, תגידו למראיין בנימוס שהייתם רוצים שהם יחליטו כמה המשרה שווה להם ולהציע שכר הולם.

 

ראיון עבודה. לערוך סיכום בתום הראיון במטרה להוריד חששות ראיון עבודה. לערוך סיכום בתום הראיון במטרה להוריד חששות צילום: shutterstock

 

האדם הראשון שנוקב במספר קובע את הרף. אם תציבו אותו נמוך מדי, לעולם לא תדעו. אם תציבו אותו גבוה מדי, הם כבר יאמרו לכם. אבל אתם לא רוצים להסתכן ולנקוב במספר נמוך מדי.

 

כל מראיין שלא נוקב ראשון במספר אינו הוגן. הם יכולים לתת לכם הערכה לשכר במשרה, הרי הם מנהלים את התקציב. אף משרה אינה מאושרת בלי הערכת תקציב אז תשיגו את המספר הזה לפני שתתנו להם מספר. אם המראיין מתעקש שאתם תנקבו במספר, תשאלו את עצמכם אם אתם רוצים לעבוד בשביל מישהו שרוצה יתרון בלתי הוגן מההתחלה.

 

3. יש לך שאלות?

 

מראיינים לרוב שואלים את השאלה הזו בסוף הראיון, מה שמציב אתכם בעמדה לא נוחה. בתחילת הראיון היו לכם כמה תשובות לשאלות חשובות: איך נראה המועמד המושלם לתפקיד? איך צריך להיות החודש הראשון בתפקיד כדי להיחשב למוצלח? תשיגו את התשובות לשאלות אלה בתחילת הראיון, ואז תוכלו לנווט את הראיון כך שיתייחס למה שגיליתם. אם תחכו לשאלת "יש לך שאלות?" בסוף הראיון, כבר מאוחר מדי.

 

לא לשכוח לסכם

 

בסופו של דבר, יש דבר נוסף שאנשים חכמים שוכחים לעשות בסוף ראיון: לסכם. אנשי מכירות תמיד מתמקדים בסיכום. כשאתם מתראיינים, אתם מוכרים את עצמכם, אז אתם צריכים לסכם. הכוונה היא קודם כל לבקש את מה שאתם רוצים, ובנוסף לחפש את המכשולים העומדים ביניכם לבין הדברים שאתם רוצים. הנה התסריט: "תודה שהקדשת זמן לדבר איתי. אני מאוד רוצה את המשרה הזו. יש לך הסתייגויות מבחירה בי לתפקיד?"

 

בנקודה זו תהיה לכם ההזדמנות לשכך את החששות שיש למראיין לגביכם. זה רגע לא קל, אבל עדיף לנצל את ההזדמנות לממש אותו מאשר לוותר כשאתם כל כך קרובים למטרה.

 

רוב האנשים ישיבו לשאלה ישירות, כיוון שרוב האנשים נחמדים וישרים. מה שמוביל אותי לעצה האחרונה: תניחו שאנשים הם נחמדים וישרים ותיגשו אליהם באופטימיות - תניחו שתמצאו חן בעיניהם, ואז כנראה שזו תהיה התוצאה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x