$
משפט

הותר לפרסום: תביעת ענק בסך 900 מיליון שקל הוגשה נגד בעלי השליטה והדירקטורים בתעשיות אלקטרוכימיות

התביעה ובה טענה לתרמית חמורה בניהול החברה הוגשה לפני כחודשיים לביהמ"ש המחוזי בחיפה במסגרת בקשה לפירוק החברה. בין הנתבעים יונה יהב, כיום ראש עיריית חיפה

מארק שון 20:0307.09.10

תביעת ענק בגובה של יותר מ-900 מיליון שקל הוגשה נגד בעלי השליטה והדירקטורים לשעבר בחברת תעשיות אלטקרוכימיות שפורקה לפני כשבע שנים.

 

התביעה הוגשה לפני כחודשיים לבית המשפט המחוזי בחיפה במסגרת תיק הפירוק, ונשיאת בית המשפט השופטת בלהה גילאור החליטה לבטל את החסיון שהטילה על הגשת התביעה, לאחר שהצדדים הודיעו שלא הצליחו להגיע להבנות בעניין.

 

התביעה הוגשה נגד בעלות השליטה חברות מקבוצת ICC, יו"ר הדירקטוריון, ג'ון פרבר, מנכ"ל החברה אמיר אנדולט, סמנכ"ל הכספים עודד איסבורנו והדירקטורים שכיהנו בה, בהם ראש עיריית חיפה יונה יהב. הטענה המרכזית היא לתרמית חמורה בניהול החברה.

 

חברת הביטוח מנורההיא זו שביטחה את נושאי המשרה, והסכום שננקב בתביעה הוא המקסימום שניתן לאותם נושאי משרה במסגרת הפוליסה.

 

תעשיות אלקטרוכימיות היתה חברה ציבורית שמניותיה נסחרו בבורסה עד לפירוקה בשנת 2003, ונרשמו גם למסחר בבורסה בניו יורק. החברה פעלה בתחום הפטרוכימיה ועסקה בייצור ומכירה של חומר גלם בתעשיית הפלסטיקה.

 

אחד מעורכי הדין שהיו מעורבים בעבר בתיק סיפר היום (ג') ל"כלכליסט", כי החקירה סביב ניהול החברה התנהלה במשך כמה שנים, ובעקבות החשדות מונה רואה החשבון שמוליק רוזנבלום לבדיקת ההתנהלות. הדו"חות אשר הגיש רו"ח רוזנבלום לאורך השנים היו סודיים עד כה ולא נחשפו.

 

בתביעה נטען, למרות מצבה הפיננסי הקשה של החברה בעלי השליטה הוציאו כספים מהחברה בתרמית, ופעלו לטובת האינטרסים האישיים שלהם תוך הפרת חובות אמון החלות עליהם.

 

על פי כתב התביעה, מחוות הדעת של החוקרים עלה כי בעלי השליטה דאגו כי כספים המגיעים לחברה יועברו ישירות לקבוצת ICC, והם השתמשו בחשבוניות פיקטיביות כדי למשוך כספים מהחברה.

 

"ICC הכתיבה למנכ"ל החברה כיצד לפעול, הפכה אותו לבן ערובה בין היתר באמצעות העברת כספי שוחד ישירות לידיו", נכתב בתביעה.

 

הטענות העולות מכתב התביעה נגד הדירקטורים הן כי הם התרשלו בתפקידם, התעלמו משורת נורות אזהרה וסמכו על קבוצת ICC, פרבר ואנדולט - שענה במהלך חקירתו בשנת 2008 לשאלה מה היה קורה אם היו עוצרים את התהליך שנתיים קודם לכן, האם הנזק לנושים היה קטן יותר? את התשובה - "דרמטית".

 

מעורך הדין זוהר לנדה ממשרד ברנע, שמייצג את ICC נמסר בתגובה, כי "חברות ICC ילמדו את התביעה לאחר שתומצא להם כדין. על פניו מהמידע הראשוני שנמסר מדובר בבקשה מופרכת שהגשתה - למעלה מ-7 שנים לאחר נפילת החברה - מלמד לכשעצמו על מופרכותה. החברות יגישו את תגובתן לביהמ"ש, אז יתברר מי הם הגורמים האמיתיים שהביאו למצב".

 

עורכי הדין צבי אגמון ואלעזר נחלון ממשרד אגמון מייצגים את הדירקטורים יונה יהב, אמנון נוייבך ושמואל רותם, ואת מבקר הפנים לשעבר דב גדות.

 

ממשרד אגמון נמסר בתגובה, כי "אין בתביעה כל ממש, לבטח ככל שהדברים קשורים לדירקטורים של החברה. התביעה הוגשה בחלוף שבע שנים ממועד הפירוק וזהו מעשה בלתי ראוי. לגופם של דברים, יגיבו הדירקטורים בתגובתם לבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x