$
סביבה

נשיא קוקה קולה: "חוק האריזות עלול לייקר את מחיר המוצר לצרכן"

במהלך דיון בוועדת הכלכלה בנושא חוק האריזות העלה רוני קוברובסקי אפשרות של התאגדות יצרנים לטובת איסוף האריזות. על פי הצעת החוק יצרנים ויבואנים יהיו מחויבים למחזר 60% ממשקל אריזות המוצרים

תומר אביטל ורויטל חובל 16:5223.06.10

ועדת הכלכלה דנה היום (ד') לראשונה בהצעת חוק האריזות שמקדם המשרד להגנת הסביבה, לפיו היצרנים והיבואנים יהיו מחויבים למחזר 60% ממשקל אריזות המוצרים - עד שנת 2014.

 

בדיון הציגו התעשיינים את הסתייגויותיהם להצעת החוק, שעיקרן יעד המיחזור הגבוה יחסית.  רוני קוברובסקי,
נשיא קוקה קולה ישראל, הביע חשש ממצב בו על הבקבוקים הגדולים יחולו שני חוקים שונים: חוק הפיקדון וחוק האריזות. כמו כן, ביקש להתייעץ עם הרשות להגבלים עסקיים בעניין האפשרות של היצרנים להתאגד. "על מנת שהאיסוף יהיה כמה שיותר יעיל וכלכלי צריך לאפשר ליצרנים להתאגד. החוק עלול להביא לעליית מחירים לצרכנים", הוסיף.

 

מצד התאחדות התעשיינים אמר המנכ"ל יודקה שגב שחשוב לפרוש את היעדים בשל הזמן והבירוקרטיה שמצריכה היערכות לחוק זה. עו"ד דן כרמלי מאיגוד לשכות המסחר ביקש להעביר את האחריות על המיחזור מהיצרניות לרשויות המקומיות. "מאחר שהיצרן אינו המזהם, לא צריך לחול פה עקרון המזהם משלם. צריך להגדיל את האחריות על הרשויות המקומיות, שלהן השליטה בכמות וסוג הפסולת שנאספת", אמר כרמלי. לדבריו, הצעת החוק הונחה וקודמה ללא ביצוע סקר פסולת בישראל ולכן הציע לבצע תהליך מדורג ומסודר, שלהערכתו יקח שמונה שנים.

 

בתשובה לדברים אלה הסכים השר להגנת הסביבה גלעד ארדן כי פרישת היעדים שנעשתה קצרה יותר בהשוואה לאירופה. "היום בישראל הציבור מעוניין למחזר. בנוסף מרחקי השינוע של הפסולת בישראל קטנים יותר , מה שייקל על יישום החוק", אמר ארדן.

 

לפי החוק, היצרנים והיבואנים יהיו מחויבים, עד שנת 2014, למחזר 60% מסך משקל האריזות של המוצרים שנמכרו או יובאו בכל שנה. יצרן יהיה חייב לעמוד ביעד מיחזור שנתי לפי סוג החומר - אריזות מזכוכית, נייר וקרטון - 70%; מתכת – 65%; פלסטיק ועץ- 40% (מכלי המשקה הגדולים הכלולים ביעדי המחזור שנקבעו לגביהם בחוק הפקדון, ייכללו גם במסגרת יעדי המחזור של הפלסטיק בחוק זה).

 

כדי ליישם את החוק, בכל אזור מגורים יוצבו שני פחים כך שהאזרחים יצטרכו למיין את האשפה לפסולת אורגנית (שבה ייעשה שימוש לדשן או להפקת אנרגיה) ופסולת יבשה. הפסולת היבשה, המורכבת מנייר, מתכת, פלסטיק, זכוכית וכו', תיאסף על ידי היצרנים והמשווקים והם יעבירו אותם למיחזור.

 

ההערכה היא כי בעקבות החוק תתייקר כל אריזה בממוצע של 1.4 אגורות, ובסך הכל מדובר בתוספת של כ-50 שקל לאדם לשנה. יצרן שלא יעמוד ביעדי המיחזור ישלם קנס כספי בגובה של 5,000 שקל לטון פסולת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x