$
נדל''ן

אפריקה מגורים מכרה קרקע בחיפה ב-14.4 מיליון שקל

הקרקע נרכשה על ידי חברת יובל אלון ומיועדת לבנייה של 360 יחידות דיור שהקמתן נמצאת בשלבי תכנון

דותן לוי 12:32 23.06.10

 

מימוש נוסף של חברת אפריקה מגורים בחיפה. החברה מכרה אתמול (ג') קרקע בעיר בתמורה ל-14.4 מיליון שקל, כך עולה מדיווח החברה לבורסה. מדובר בקרקע בפרויקט הוד הכרמל בו מחזיקה אפריקה ב-60% כשהיתר נמצא בידי בעלים פרטיים - קבוצת יורשים.

 

הקרקע לפרויקט נרכשה על ידי אפריקה בשנת 1980 והיא מיועדת לבנייה של 360 יח"ד שהקמתן נמצאת בשלבי תכנון. המכירה התבצעה בתום מו"מ שנמשך מספר חודשים עם חברת יובל אלון כאשר המכשול העיקרי היה שותפיה של אפריקה המחזיקים 40% בפרויקט, ורק לאחר שכל הצדדים הגיעו להסכמות נחתמה העסקה.

 

יובל אלון היא אחת מחברות הנדל"ן הפעילות בעיר חיפה שמחזיקה מספר פרויקטים בעיר. בעקבות העסקה צפויה אפריקה מגורים לרשום רווח, לאחר מס, המוערך בכ- 9 מיליון שקל בדוחותיה הכספיים לרבעון השני. כאמור מדובר בעסקת מכירה שניה של החברה בעיר חיפה בפרק זמן של כשנה. בחודש באוגוסט 2009 מכרה אפריקה את חלקה בפרויקט סביוני דניה בתמורה ל-15.5 מיליון שקל.

x