$
בארץ

מסע הקניות של רייפמן: יין בחצי מיליון שקל, ריהוט אנגלי עתיק - ומסעדה בראשל"צ

המנהל המיוחד איתן ארז חושף את מסע הקניות של רייפמן ב-2008, ערב כניסתו לכינוס נכסים

מארק שון 12:48 11.04.10

 

המנהל המיוחד בעניינו של אלי רייפמן, עו"ד איתן ארז, חושף בסדרה של בקשות שהוגשו לבית המשפט המחוזי בתל אביב את מסע הקניות שערך רייפמן ב-2008 - בטרם נכנס לכינוס נכסים.

 

בין השאר, רכש רייפמן בקבוק יין בכחצי מיליון שקל מהשף חיים כהן, והעביר 1.25 מיליון שקל להוריו לצורך שיפוץ בדירת הפנטהאוז שלהם.

  

ארז הגיש את הבקשות ביום חמישי לאחר שבית המשפט העליון דחה את הערעור של רייפמן על סירובה של השופטת המחוזית ורדה אלשיך לפסול עצמה מלדון בתיק.

 

מבקשה אחרת שהגיש עו"ד ארז עולה כי רייפמן העביר בפברואר 2008 סכום של 150 אלף דולר לבעלים של מסעדת "מיט-בול" בראשל"צ. מתכתובת שניהל לאחרונה עו"ד ארז עם בא כוחה של המסעדה, עולה כי הסכום הועבר על ידי רייפמן כהשקעה שלו במסעדה והצטרפות כשותף עסקי, וכי המסעדה חילטה את הסכום במלואו.

  

מבקשה נוספת שהוגשה עולה כאמור כי בשנים 2006-2008 העביר רייפמן להוריו סכום של 1.25 מיליון שקל לצורך שיפוץ יסודי שביצעו בפנטהאוז שלהם בראשל"צ. הכסף הועבר מחשבון בבנק HSBC באנגליה. ממסמכים שצורפו לבקשה עולה כי רייפמן שילם ישירות 1.25 מיליון שקל לחברת שחר פרנס אדריכלים שהיו אמונים על השיפוץ. בין היתר הותקנו בפנטהאוז של הוריו נברשות מפוארות באמבטיות, במטבח ובשירותים, נרכשו ריהוט אנגלי עתיק, כורסאות עור יוקרתיות ומסכי פלאזמה. לדברי עו"ד ארז, השיפוץ בוצע בזמן שרייפמן נטל הלוואות מגורמים שונים בריבית של 5% לחודש, אותן לא החזיר. 

 

תגובת משרד עורכי הדין אפיק תורג'מן, המייצגים את רייפמן בהליכים האזרחיים נגדו: "ככל שרייפמן ביצע רכישות בכספו בטרם נכנס להליכי כינוס, הדבר אינו מהווה עבירה על החוק, להבדיל ממכירת מניות רייפמן אשר הוחזקו בנאמנות בידי עו"ד ארז ונמכרו על ידו בניגוד לצו בית המשפט העליון ולחוק הפלילי. אנו עדיין ממתינים לתוצאות חקירת המשטרה והחלטת ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין בנושא.

 

"בנוסף, במלוא הכבוד הראוי, אין זה מתפקידו של מי שמשמש זרועו הארוכה של בית המשפט לעסוק בהשחרת פני החייב עליו הוא מופקד וזוהי מטרתו היחידה של עו"ד ארז, בוודאי כאשר עו"ד ארז מודע לזהות האדם עבורו נרכש היין והוצגו לו זה מכבר על ידי מר רייפמן מלוא המסמכים בנושא". 

 

אלי רייפמן מסר בתגובה, כי "ארז מטעה את בהמ"ש פעם אחר פעם, תוך ניצול העובדה שבית המשפט איננו בודק את דבריו בגלל מעמדו ומוסר מידע כוזב באופן שיטתי הניתן לבדיקה מיידית. הוא לא מהסס לטעון מחד כי הייתי לא סולבנטי ולא החזרתי הלוואות ומאידך לתקוף אותי שהחזרתי הלוואות בכ-6.5 מיליון דולר לשלוש חברות זרות. גם במקרה זה העובדות שונות לחלוטין מהמצג של ארז".

 

רייפמן מסר עוד, כי "אכן קניתי בית להוריי בראשון לציון ושיפצתי אותו עבורם כמיטב יכולתי באותם ימים בכדי להיטיב עימם. איזה ילד להורים מבוגרים לא היה עושה זאת?! אך להבדיל מצורת ההצגה של ארז, השיפוץ ב-2007 היה הרבה לפני כניסתי לכינוס הנכסים בזמנים בהם החזרתי כספים רבים למלווים שונים. חבל שאיתן ארז מתעסק ברדיפת משפחתי וחבריי במקום במימוש נכסי אשר יכולים לכסות את החובות ולהחזיר כסף לנושים."

x