$
משפט

כלל נעזרת ברשתות החברתיות: "המבוטחת נראתה בפייסבוק בבגד ים"

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה טענה של חברת הביטוח שיש להפחית למבוטחת את אחוזי הנכות שלה, בהתבסס על מידע מרשתות חברתיות שם היא נראית מנהלת אורח חיים מלא ובריא

מארק שון 15:4901.04.10

לא רק בני זוג פוטנציאליים, מעסיקים לעתיד וסתם אנשים בודקים עלינו בפייסבוק, כעת מסתבר שגם חברות הביטוח הפכו את הרשתות החברתיות לכלי מעקב. בית המשפט המחוזי בירושלים דחה השבוע טענות של חברת הביטוח כללשניסתה להפחית למבוטחת את אחוזי הנכות שלה בטענה מקורית, היא נצפתה ברשתות חברתיות כשהיא מנהלת אורח חיים מלא ובריא.

 

מה דעתך על מניית כלל עסקי ביטוח:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

השאלה העקרונית שנדונה היתה רחבה יותר - האם אדם שנפגע בתאונת דרכים ומגייס את כל כוחותיו כדי לחזור לחיים תקינים יזכה לפיצוי נמוך יותר מחברת הביטוח בהשוואה לכאלה שמנסים להגדיל את הפיצויים? בית המשפט המחוזי בירושלים ענה על התשובה הזאת בשלילה מוחלטת.

 

אדווה תורג'מן היתה במרץ 2006 תלמידת תיכון בת 17 שנפגעה כהולכת רגל בתאונת דרכים. תורג'מן אושפזה בבי"ח סורוקה ולאחר מכן בילתה כחצי שנה בשיקום בבית החולים לוינשטיין. בספטמבר 2006 היא כבר חזרה ללימודים, ולמרות שטרם החלימה היא הצליחה להשלים את מה שהחסירה משנת הלימודים, ועברה בהצלחה את בחינות הבגרות. תורג'מן סיימה בימים אלה שירות צבאי מלא.

 

עיקר המחלוקת בין תורג'מן לבין חברת כלל ביטוח היה בנושא אחוזי הנכות לצורך פיצוי על אובדן שכר וכושר ההשתכרות. תורג'מן טענה שמגיעה לה נכות בהיקף של כ-51% ואילו חברת הביטוח קבעה שמגיע לה מקסימום 20% נכות.

 

בית המשפט המחוזי בירושלים מינה שלושה מומחים, מתחום האורטופדיה, הנוירולגיה והשיקום, שקבעו לתורג'מן אחוזי נכות שהתקרבו לאלה שביקשה תורג'מן, אך חברת הביטוח טענה שצריך לסטות מהקביעות של המומחים.

 

חברת הביטוח טענה שבמהלך הדיון התברר שתורג'מן מסרה פרטים שגויים למומחים, לפיהם היא מבודדת מבחינה חברתית, הישגיה הלימודיים נפגעו והדימוי העצמי נפגע. החלק המפתיע בסיפור הגיע כאשר כלל ביטוח הביאה את ההוכחות לטענות שלה: הדף האישי ברשת החברתית באינטרנט. משם הסתבר, לטענת כלל, שתורג'מן מסייעת בעבודות הבית, מבלה עם חבריה, יוצאת לחוף הים בבגד ים חושפני ומשתתפת בטיולים. יתרה מזאת, היא אף רקדה בחתונות של אחותה ואחיה.

 

השופט לא התרשם מהטיעונים של חברת הביטוח. הוא בחן את תיעוד חייה של תורג'מן ברשת החברתית והמסקנה שלו היתה הפוכה: חייה החברתיים די מצומצמים. "על אף שהוכח שהתובעת מקיימת קשרי חברות, הן עם מספר חברות והן עם בני זוג, למשך תקופות ממושכות, אין בכך כדי לשלול את עמדת המומחים כי היא סובלת מפגיעה אורגנית אשר שינתה את מצבה לרעה, בתחום ההפרעות האישיותיות", קבע השופט שפירא.

 

לבסוף השופט שפירא קיבל את מרבית הטענות של תורג'מן וקבע לה נכות תפקודית בשיעור 35% ונכות בגין מגבלותיה הקוגניטיביות בשיעור 15%.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x